Policija objavila detalje. Majka je držala dvoje djece, otac ih tukao metalnom šipkom

27-godišnji muškarac koji je u subotu u međimurskom naselju Piškorovec fizički napao svoju nevjenčanu suprugu i pritom metalnom šipkom ozlijedio nju i novorođenče uhićen je, potvrdila je u nedjelju Hini Marina Soldat, zamjenica glasnogovornika PU međimurske.

Majka i novorođenče od 20 dana su zbrinuti u čakovečkoj bolnici, a pedijatrica Danijela Blažić rekla je da su dijete i majka stabilno i da su noć proveli mirno.

Muškarac je svoju nevjenčanu suprugu napao jučer oko 13:30, dok je u naručju držala njihovih dvoje djece, a uslijed napada ženska osoba i jedno dijete zadobili su ozlijede, naveli su iz policije. Liječnička pomoć pruža im se u Županijskoj bolnici Čakovec.

Dvadesetsedmogodišnjak je osumnjičen za kazneno djelo nasilja u obitelji, uhićen je i u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, dodaje policija.

Policija o zločinu u Piškorovcu

Policija o zločinu u Piškorovcu00:00/00:43

Dijete je stabilno, ostat će u bolnici na promatranju

Pedijatrica Blažić iz Županijske bolnice Čakovec rekla je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju. No provest će nekoliko dana na promatranju na Pedijatriji jer je riječ o bebi staroj 20-ak dana koja je pretrpjela ozljedu glave željeznom šipkom.

Iz socijalne službe kažu da se radi o obitelji s dvoje djece iz Piškorovca i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete. 

“Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema ni potrebe postupati prema majci”, kazala je za HTV Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.

Similar Posts