Majka Suzana rodila bebu tešku skoro 6,5 kilograma: ‘Ne znamo kako je toliko narasla, ali presretni smo’

Mali Pavle rođen je s težinom od 6,420 grama te je dug impresivnih 68 centimetara. Njegova majka, Suzana Kučina, istinski je junakinja koja je hrabro izdržala sve napore kako bi svog sina donijela na svijet.

“Ovo je moje treće dijete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i što je sve prošlo kako treba. Daćemo mu ime Pavle”, izjavila je za RINU Suzana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Unatoč nekim teškoćama tijekom trudnoće, većina toga je bila u redu, osim što se teže kretala. Imala je ranije kontrakcije, no herojski ih je izdržala i čak nekoliko dana prekoračila termin kad je Pavle odlučio doći na svijet.

“Nije bilo razlike u odnosu na druge dvije trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno narasla, ali smo presretni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba”, rekla je uz osmijeh ova sretna majka.

Beba Pavle
Foto: RINA

Prava rijetkost da se rodi jedna takva beba

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Voditelj poroda, doktor Dragan Perišić, napomenuo je da nije bilo značajnih komplikacija.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Krenuli smo prirodno, ali zbog veličine bebe porođaj se završio carskim rezom. S obzirom na kilažu, dužinu, obujam, ovo je zaista prava rijetkost da se rodi jedna takva beba. I mi smo sretni što je sve prošlo kako treba i što su majka i dječak dobro”, izjavio je dr. Perišić.

Inače, ova medicinska ustanova poznata je po velikim bebama. Nedavno se rodila beba težine pet kilograma, no svi se sjećaju i malenog diva prije nekoliko godina koji je imao 5.900 grama.

No, Pavle je nedvojbeno oborio rekorde i postao jedna od najvećih beba u povijesti Srbije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts