Muškarac (25) čudom preživio na otvorenom moru 30 sati: ‘Razgovarao je s Bogom više nego cijeli život’

25-godišnji muškarac je čudom preživio na otvorenom moru nevjerojatnih 30 sati. Njegov otac kaže da je razgovarao s Bogom više nego cijeli život.

Brodska posada izvukla je Charlesa Gregoryja iz Atlantskog oceana u subotu ujutro, nakon što su ga uočili 12 milja od obale, kaže američka obalna straža.

Na snimci se vidi dramatično spašavanje 25-godišnjaka koji se držao za potopljeni brod.

Charles Gregory krenuo je u petak oko četiri sata ujutro u ribolov uz obalu Svetog Augustina na Floridi. Tada je, kaže obalna straža, bio zadnji put viđen kako napušta brodsku rampu.

Plima se izdizala brže nego što je mislio, a onda je val udario njegov ribarski brod i nokautirao ga u vodu.

Iako se Charles uspio primiti za potopljeni brod, borio se da preživi pod prejakim floridskim suncem.

Trpio je ubode meduza i vidio morske pse, kaže njegov otac Raymond.

Molio se

“Bio je nasmrt preplašen”, dodaje, a tvrdi i da je njegov sin u tih 30 sati čekanja više razgovarao s Bogom, nego cijeli život.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Charles je uklonio s broda motor da bi ga održao na površini.

Čak je skinuo kupaće kuće, da bi mu poslužile kao zastava, koja je trebala biti znak brodovima i zrakoplovima da je u opasnosti, a tako bi ga lakše uočili.

To nije bilo od pomoći, ali noć je bila najgora. Puhao je vjetar, a Charles je izgorio od sunca. Voda je bila prehladna, kaže njegov otac.

Sada je mladić dobro, ali iscrpljen i dehidriran. Pati od Rabdomiolize. Ona nastaje kad se mišićna vlakna oštete, pa svoj sadržaj otpuštaju u krvotok. Zbog ugriza, opeklina i modrica teško se kreće.

Similar Posts