KONAČNO: Prirodnim putem rješite se kurjeg oka u samo DVA DANA!

Glavni uzrok nastanka kurjih očiju je neodgovarajuća, tj. tijesna obuća, a pogoduju im i tegobe s nožnim prstima, poput čekićastog prsta

Kurje oči ili klavusi oblik su kožnog zadebljanja koje nastaje uglavnom na nožnim prstima, zbog pritiska obuće o područje kosti. Nisu opasne i nisu bolest, ali su izrazito bolne, jer zadebljani sloj kože iritira tkivo koje je ispod, pa mjesto može biti i upaljeno. Glavni uzrok nastanka kurjih očiju je neodgovarajuća, tj. tijesna obuća, a pogoduju im i tegobe s nožnim prstima, poput čekićastog prsta. Češće su kod žena.

Okrugli rožnati čep kurjeg oka doima se pomalo gumeno, oštro je ograničen i prolazi kroz cijeli dermis u podlozi. Postoje tvrde i meke kurje oči: tvrde nastaju iznad izbočina kostiju, a mekane između nožnih prstiju.


Spriječite pojavu kurjih očiju

Kako biste spriječili pojavu ili vraćanje kurjeg oka nakon uklanjanja, stvorite uvjete u kojima neće biti trenja koje ih uzrokuje.

● Nosite čarape i obuću odgovarajuće veličine – cipela ne smije biti niti previše komotna niti uska i kratka, a čarapa se ne smije nabirati u njoj. Mudro je poći u kupnju cipela popodne, kada su noge zadebljanije nego ujutro.

● Redovito kratite nokte – ako su predugački, prsti se mogu grčiti i trljati o cipelu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

● Koristite jastučiće za kurje oči – štite od pretjeranog pritiska i trenja. Izrađuju se od različitih materijala: kože, filca, pjene. Obično imaju ljepljivu podlogu i prazni prostor u sredini, kako bi se prerasporedio pritisak oko kurjeg oka koje treba biti smješteno u središte praznog prostora.

● Higijena je važna – svaki dan perite stopala toplom vodom, sapunom i prikladnom četkicom.

● Hranite ih i vlažite – redovitom upotrebom kreme za njegu stopala spriječite isušivanje kože, time i trenje.


Kako ih ukloniti

Prije bilo kakvog tretmana, uklonite glavni uzrok nastanka – pogrešnu obuću. Kad nestanu stalni pritisak i trenje, moguće je da će nestati i kurje oko. Ako time ne riješite problem, usvojite sljedeće savjete dermatologa.

● Namačite stopala u toploj vodi, neka dio s kurjim okom bude potpuno potopljen barem deset minuta, odnosno koliko je potrebno da koža omekša.

● Isturpijajte kurje oko plovućcem, poroznim i abrazivnim kamenom vulkanskog porijekla koji se koristi za uklanjanje tvrde kože. Umočite plovućac u toplu vodu i oprezno brusite kurje oko. Nježni kružni ili bočni pokreti pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože. Pazite da pritom ne uklonite previše kože – suviše turpijanja može izazvati krvarenje i infekciju.

● Nanesite na obrađeno mjesto hidratantnu kremu ili kremu sa salicilnom kiselinom. Salicilna kiselina otapa protein keratin koji čini kurje oko i okolnu mrtvu kožu. Općenito se ne preporučuje osobama s dijabetesom, slabom cirkulacijom i osjetljivom kožom.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

● Jastučići za kurje oči spriječit će kontakt kurjeg oka s cipelom.

Kada potražiti liječničku pomoć

Ne pokušavajte kod kuće izrezati kurje oko, jer to može voditi do potencijalno opasne infekcije okolnog tkiva. Izrezivanje prepustite isključivo liječniku. Liječniku se obratite ako su vam kurje oči izrazito bolne ili ako imate dijabetes, osjetljivu kožu ili perifernu arterijsku bolest. Potražite medicinsku pomoć i ako kurje oči pokazuju znakove infekcije, sa simptomima poput sve jačih bolova, curkanja vode ili gnoja iz kurjeg oka, oticanja, crvenila.


Nekoliko kućnih lijekova

U ljekarnama možete kupiti vrlo učinkovite flastere za uklanjanje kurjih očiju koji sadrže salicilnu kiselinu, a ujedno sprečavaju pritisak na bolno mjesto. Lijepe se na očišćeno područje kurjeg oka i tamo drže neko vrijeme, obično dva do četiri dana, kako bi salicilna kiselina omekšala naslagu kože. Nakon toga bit će lako ukloniti kurje oko u toploj kupki, no nemojte upotrebljavati oštre predmete. Postoje i otopine sa salicilnom kiselinom koje se slično primjenjuju, ali i više kućnih lijekova.

● Kora ananasa

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Nalijepite pomoću trake komadić kore ananasa na mjesto kurjeg oka ili natiska, tako da je unutrašnji dio kore okrenut koži. Enzimi iz ananasa omekšat će zadebljalu kožu, pa ćete je lakše ostrugati plovućcem.

● Ulje lanenih sjemenki

Poznato je po protuupalnom djelovanju kao namirnica, a naneseno na kožu može pomoći u omekšavanju tvrdokornih kurjih očiju ili žuljeva. Prije spavanja namočite čistu krpicu u malo lanenog ulja i prekrijte njome kurje oko ili žulj. Zatim omotajte zavojem i navucite pamučnu čarapu, kako ne biste zamastili posteljinu. Dok vi spavate, ulje djeluje, pa će biti lakše ujutro sastrugati tvrdu kožu.

● Aloe vera

Aloe vera još je jedan odličan omekšivač kurjih očiju preko noći. Najučinkovitiji je njezin list, ali možete upotrijebiti i sto posto čisti gel aloje vere. Odrežite mali dio lista, razrežite ga i položite unutrašnjom stranom na kurje oko. Omotajte zavojem i ostavite do jutra. Kurje oko bi trebalo omekšati dovoljno da ga možete ostrugati plovućcem.

● Aspirin

Ako u ormariću s lijekovima imate aspirin, znači da imate i aktivni sastojak flastera protiv kurjih očiju, pa možete sami izraditi sredstvo za njihovo uklanjanje. Zdrobite nekoliko tabletica (primjerice, u mužaru), dodajte nekoliko kapi vode i nekoliko kapi limunovog soka, pa izmiješajte kako biste dobili pastu. Nanesite mješavinu na kurje oko ili natisak, zamotajte zavojem ili plastičnom folijom te podignite nogu. Pričekajte petnaestak minuta prije ispiranja. Moći ćete lakše ostrugati kurje oko ili natisak, a i uštedjet ćete koju kunu.

● Jabučni ocat

Namačite gazu u jabučni ocat i nanosite je na kurje oko tijekom dva dana. Možete i napraviti kupku za stopala od tople vode i pola šalice jabučnog octa. U oba slučaja postupak završite brušenjem kurjeg oka plovućcem ili turpijicom za stopala.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts