Britanska vlada: Rusija nije uspjela ovladati zračnim prostorom Ukrajine

Najnoviji izvještaj Ministarstva odbrane Velike Britanije o agresiji ruskih snaga na Ukrajinu tvrdi da Moskva nije uspjela ovladati zračnim prostorom Ukrajine te da nastavlja neselektivno granatirati urbana područja.

“Avijacija Ukrajine i snage protivvazdušne odbrane nastavljaju da efikasno brane ukrajinski zračni prostor”, stoji u saopćenju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ističu da Rusija nije uspela da preuzme kontrolu nad nebom i u velikoj mjeri se oslanja na oružje, koje je lansirano iz ruskog zračnog prostora ili neke druge sigurne udaljenosti, za napad na ciljeve unutar Ukrajine.

“Stjecanje kontrole nad nebom bio je jedan od glavnih ciljeva Rusije prvih dana sukoba, a njihov kontinuirani neuspjeh da to učine značajno je umanjio njihov operativni napredak”, stoji u saopćenju britanskog ministarstva.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Također navode da ruske snage nastavljaju opkoljavati brojne gradove širom istočne Ukrajine.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Tokom protekle sedmice ruske snage su ostvarile ograničen napredak u zauzimanju ovih gradova. Umjesto toga, Rusija je pojačala svoje neselektivno granatiranje urbanih područja što je rezultovalo širokim razaranjem i velikim brojem civilnih žrtava”, stoji u saopćenju.

Smatraju da će Rusija u nastojanju da ograniči gubitke na frontu nastaviti razarati gradove po cijenu novih civilih žrtava.

Izvor:Klix

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts