Zelenski pozvao Njemačku da spasi Kijev: Naš grad je nekad nazivan „novi Berlin“

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je Njemačku da spasi glavni grad Kijev. Kijev se nekada zvao “novi Berlin”, sličan po svom duhu “otvorenosti, emociji, slobodi na trgovima, iskrenosti ljudi, klubova i partija”, kazao je Zelenski.

„Sada je Kijev zatvoren. Tih je, u iščekivanju novih sirena za vazdušnu opasnost, koje će primorati ljude da odu u skloništa“, poručio je Zelenski.

On je pustio 20 sekundi zvuka sirene, zvuka, za koji je kazao da ga Ukrajinci slučaju „satima, danima i nedjeljama“, prenosi CNN.

“Zvuk sirena je nešto sa čim Ukrajinci žive, rade sa njim i pokušavaju da spavaju. Liječe povrede od ranjavanja, pokušavaju da rode svoje bebe i umiru”, dodao je Zelenski.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

I Evropa i Njemačka posebno “imaju moć” da izvrše pritisak na Rusiju, rekao je Zelenski, dodajući da “bez vaše trgovine, vaših kompanija i banaka Rusija ne bi imala novac za finansiranje ovog rata”.

Ponovio je pozive iz Ukrajine da se evropske luke zatvore za Rusiju, odustane od ruskih izvora energije i prekine isporuka robe Rusiji.

„Siguran sam da je mir moguć. Ali morate da delujete da ga postignete. Svako od vas u Nemačkoj, u Evropi. Da bi se Kijev ponovo nazvao novim Berlinom, da naše ulice i naši trgovi budu bezbjedni kao vaši“, rekao je Zelenski.

Similar Posts