ZAŠTO JE ŽENAMA STARIJIM OD 50 GODINA ČESTO NADUT STOMAK: Oglasio se ginekolog – ovo trebate znati

Nadimanje stomaka u menopauzi je teskoba sa kojom se suočavaju mnoge žene – evo kako na prirodan način ovo možete da riješite!

Nadimanje je teskoba sa kojom se mnogi ljudi suočavaju, a uzroci mogu biti razni – nepravilna ishrana, namirnice koje nadimaju, nedostatak aktivnosti, brza konzumacija hrane, stres, intolerancija na odrđene namirnice itd. Međutim, i hormoni mogu imati vleiku ulogu kada je reč o nadimanju, zbog toga se mnoge žene osećaju naduto u periodu menopauze.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Estrogen i progesteron su dva primarna ženska polna hormona, a ovi nivoi variraju kako ulazite u menopauzu, što može izazvati neke neželjene efekte u telu. “Premalo ili previše progesterona definitivno može uzrokovati da se žena osjeća naduto”, objasnila je dr Vendi Trubou za mbg. “Obično, kada žena ulazi u menopauzu, nadimanje se javlja zbog niskog nivoa progesterona, pa preporučujemo da provjerite nivoe”, dodala je ona.

Svaki disbalans i promena hormona može uticati na zdravlje. “U početku, smanjenje i prestanak ovulacije dovodi do smanjenja progesterona, što je praćeno fluktuacijama nivoa estrogena i na kraju do smanjenja estrogena ispod praga potrebnog za menstruaciju”, rekao je ginekolog Eden Fromberg.

Usljed toga, u telu se može zadržavati višak tečnosti, što dovodi do nadimanja stomaka. Postoji nekoliko metoda koje mogu smanjiti osjećaj nadutosti u menopauzi, kao i podstaći izbacivanje viška vode – svi su prirodni:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

1. Pijte puno vode – Ako vaše tijelo zadržava vodu, to može biti znak da morate da pijete više, a ne manje vode. “Unos određene količine tečnosti je važan, a ograničavanje tečnosti ne rješava zadržavanje tečnosti. U stvari, ograničavanje tečnosti utiče na varenje, što dodatno pogoršava nadimanje”, napominje Fromberg.

2. Pažljiviji pristup ishrani – “Prerađena, hladna hrana, hrana koja stvara gasove, masna hrana, gluten i hrana koja sadrži šećer, slatkiše i rafinisane ugljene hidrate može doprinijeti nadimanju. Mikrobiom crijeva se sastoji od imunološki osjetljivih organizama koji oblažu naše tanko i debelo crijevo, a to su esencijalni mikrobi posebno osjetljivi na šećer, slatkiše i rafinisane ugljene hidrate”, objašnjava Fromberg.Možete smanjiti slatkiše i obrađene grickalice i zameniti ih sastojcima bogatim probioticima poput jogurta, fermentisane hrane poput kimčija, pa čak i kiselog kupusa.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

3. Uzimanje probiotika – Pored jedenja hrane bogate probioticima, uzimanje ciljanog suplementa je još jedan način da svom crijevu date ono što mu je potrebno.

4. Smanjite stres – Stres takođe može da igra ulogu u nadimanju, a upravljanje osjećajem preopterećenosti iz dana u dan će uticati na vaše opšte zdravlje. “Jajnici se snabdevaju krvlju i nervima iz nadbubrežnih žlijezda, a ove endokrine strukture su hormonski i strukturno osjetljive na međusobne procese. Na početku menopauze, nadbubrežne žlezde mogu postati osetljivije na stres zbog nedostatka “podrške” iz jajnika”, kaže Fromberg.

Redovno vježbanje, dobar san, vježbe disanja, odmor i oporavak – odlične su metode za ublažavanje stresa i održavanje dobrog zdravlja. Iako je povremeno nadimanje potpuno normalno, ako potraje čak i nakon promene zdravog načina života, možda bi bilo dobro da se konsultujete sa svojim ljekarom o drugim opcijama liječenja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts