Zaposlila je beskućnika kojega niko nije htio, a onda joj je pokazao svoje pravo lice

Cesia Abigail Baires je vlasnica restorana “Abi’s Cafe” u američkom gradu Minneapolisu. Posao joj nije išao bajno i morala je naporno raditi kako bi ostvarivala pozitivne poslovne rezultate.

Zbog toga nije htjela dati ni par dolara beskućniku koji je jednog dana ušao u njen restoran.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Zbog čega nemaš posao? Ovdje ništa ne dijelimo besplatno.”, rekla je tada beskućniku, a ono joj je odgovorio na pitanje i objasnio svoju tešku situaciju.

Rekao joj je da ga nitko ne želi zaposliti jer ima dosje u policiji pa mu je “žicanje” novca i krađa jedina stvar koja mu je bila preostala, u suprotnom bi bio gladan.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Baires je Marcusu ponudila nešto za što je trebala i doza hrabrosti jer nije znala što će se dogoditi ako ga zadrži u svom restoranu. Ponudila mu je da odradi par sati kod nje, a zauzvrat dala mu je besplatnu hranu koju je kasnije podijelio s još jednom osobom koja živi na ulici.

Vlasnicu restorana je to dirnulo pa mu je dozvolila da nastavi raditi kod nje. S njim je dogovorila da će 10% njegove plaće stavljati sa strane te mu kasnije dati kako bi ponovno stao na noge i osamostalio se.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Tako je i bilo. Marcus je kasnije našao posao koji mu je više odgovarao, no i dalje voli posjećivati “Abi’s Cafe” i razgovarati s osobom koja ga je vratila u život. To nije sve što je Cesia učinila za njega.

Uz sve ovo, pokrenula je i online akciju skupljanje novca kako bi mu dodatno pomogla. Vrlo brzo skupila je tisuće dolara. Ostalim poslodavcima poručila je da trebaju dati priliku osobama kao što je Marcus.

Njena i Marcusova priča završila je i u medijima, a njen posao je procvjetao. Znate kako kažu, dobro se dobrim vraća, piše USN.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts