POSLJEDNJA ŽELJA: Voljeli su se od osme godine, i umrli poslije 75 godina braka – grleći se

Zavoljeli su se kada su imali svega 8 godina. Bili su zajedno cijelog života, i poslije 75 godina skladnog braka – umrli su u razmaku od jednog dana. Ali, neposredno prije smrti – ostvarila im se posljednja želja. Priča koja je rasplakala čitav svijet možda nema sretan kraj, ali će vam vratiti vjeru u ljubav.

Jeannette i Alexander Točka rijedak su primjer para koji se drži onog bračnog zavjeta – dok nas smrt ne rastavi. A kod njih je slučaj bukvalno bio takav – budući da su se zabavljali od svoje osme godine! Vjerni suprug je do kraja života u novčaniku nosi crno-bijelu sliku svoje supruge – i to iz djetinjstva, prenosi 24sata.rs.

Oboje su rođeni 1919. godine u Konetikatu, kao djeca poljskih imigranata. Iako su bili zajedno od djetinjstva, vjenčali su se 1940. godine – a Alexander je ubrzo otišao u rat. Njegova draga ga je vjerno čekala i, zaista, vratio se.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Zatim je odlučio da se preseli u New York i da se bavi marketingom, a Jeannette ga je i tu pratila. Kasnije su se ponovo preselili u San Diego, gdje je on otvorio fotografsku radnju – a ona mu je bila glavni stilista. Ne samo da su živjeli i stvarali porodicu zajedno, već je ovaj par svaki dan provodio ne razdvajajući se.

Kako kažu njihova djeca, ovaj par je čitavog života imao pravu ljubavnu aferu – jedno s drugim.

– Srca su im kucala kao jedno. Od mojih najranijih sjećanja je bilo tako – kaže ćerka Aimee.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Međutim, godine su učinile svoje. Alexander je bio pasionirani golfer, i jednog dana je pao i povrijedio kuk. Pao je u krevet, i zdravlje je brzo krenulo da mu se pogoršava. Kako ih ne bi razdvajali, bolničari su krevet donijeli u njihovu kuću i pustili ga da leži pored svoje žene.

pae1-1000x0

Kako je on slabio, tako je i ona polako bivala sve gore. Nedavno se zapitala koji je dan, a djeca su joj rekla da je juni. Pitala je da li je 29. juni, jer je to datum njihove godišnjice braka, i rekli su joj da zaista jeste, iako još uvijek nije stigao taj datum. I tako su njih dvoje prije smrti doživjeli svoju 75. godišnjicu braka – a time im je ispunjena i posljednja želja. Bili su okruženi cvijećem, balonima i pravom atmosferom slavlja, misleći da zaista jeste 29. juni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– Čestitali smo im, a majka je bila toliko sretna, jer je znala da on odlazi, ali je ipak dočekao 75. godišnjicu – prisjećaju se djeca.

Alexander je umro nekoliko dana kasnije, 17. juna. Otišao je onako kako je oduvijek želilo – u ženinim rukama.

– Umro je u njenom zagrljaju, baš kako je oduvijek želilo. Majka ga je zagrlila i rekla mu “Vidiš, to si želio. Umro si mi u rukama, i volim te. Volim te, čekaj me, brzo stižem” – kaže ćerka, koja je bila u sobi u tom trenutku.

Kao i uvijek, pratila je muža do kraja. Umrla je već sljedećeg dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts