Valentinu i Kristinu je prije četiri i pol godine tim od 14 liječnika razdvajao čak 15 sati: Pogledajte ih danas

Sijamske blizanke Valentinu i Kristinu je prije četiri i pol godine tim od 14 liječnika razdvajao čak 15 sati. Danas su one zdrave curice!

Da Marija nosi spojene bebe, prvi je vidio ginekolog Tvrtko Kovačević iz Virovitice, a on ju je, kaže, ohrabrio i davao nadu da će na koncu ipak sve biti dobro. Tjedan dana kasnije stigla je i potvrda.

Liječnici su majci savjetovali da prekine trudnoću, no iako bi se nakon svakog povratka kući s pregleda isplakala, ona nikada nije dvojila što treba napraviti… Drukčiju si odluku, kaže, nikada ne bi oprostila. Blizanke su prvi put stigle doma u Bušetinu nadomak Virovitici 29. kolovoza 2019., četiri mjeseca nakon operacije.

Nije bilo opuštanja, na kontrole su morale ići svaka tri tjedna. Dok su malene bile u bolnici, obitelj Tambolaš obnovila je staru kuću u Bušetini, kupljenu još prije četiri godine, a Marija je položila i vozački ispit kako s mališanima ne bi morala više vlakom putovati na preglede u Zagreb, ali i da ne bi ovisila o vozačkoj pomoći rodbine i susjeda.

Nekoliko zahvata nakon operacije razdvajanja blizanki

Nakon operacije razdvajanja djevojčice su prošle još nekoliko manjih zahvata.

– Nadamo se da više neće biti operacija, ali još ćemo vidjeti kako će se sve razvijati i hoće li im trebati, primjerice, nadogradnja trbušne stijenke, no o tome će liječnici odlučiti, za sada je sve u redu. U prosjeku svaka tri mjeseca odlazimo na kontrolu u Zagreb – govori majka. Kada su se Kristina i Valentina rodile, njihov brat Ivan imao je četiri godine, a seka Maja šest.

Sazreli su puno brže nego što su trebali, svjesna je Marija.

– Fokus je tada jednostavno više bio na sekama, iako njih dvoje nikako nisu bili izolirani. Oboje ih doživljavam kao već odrasle ljude, zrelo se ponašaju i raz mišljaju, jednostavno mi ne djeluju kao djeca. Vjerujem da ih je život natjerao da brže odrastu, ali nama je važno da nisu nizašto zakinuti – ističe ona.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

S četvero djece u kući, u obitelji Tambolaš uvijek je veselo i živahno.

– Dani su nam zaista ispunjeni – igramo se, učimo, hranimo pure, kokoši, zečeve, što blizanke zaista obožavaju. Valentina jako voli i kuhati, rado mi po maže praviti kolače ili ručak, ali u isto vrijeme voli se igrati liječnice, slušati srce kako kuca ili kako “bućkaju žabe u trbuhu”. Ne znam što će u njezinu životu prevagnuti, hoće li biti liječnica ili kuharica, ali strašno voli jesti, konstantno je gladna – smije se majka.

Javnost jako dobro zna tko su Valentina i Kristina Tambolaš te što su proživjele, iako su njihovi roditelji vjerovali da će se to brzo zaboraviti.

Cijelu priču možete pročitati na portalu Vecernji.hr.

Similar Posts