Valentinu i Kristinu je prije četiri i pol godine tim od 14 liječnika razdvajao čak 15 sati: Pogledajte ih danas

Sijamske blizanke Valentinu i Kristinu je prije četiri i pol godine tim od 14 liječnika razdvajao čak 15 sati. Danas su one zdrave curice!

Da Marija nosi spojene bebe, prvi je vidio ginekolog Tvrtko Kovačević iz Virovitice, a on ju je, kaže, ohrabrio i davao nadu da će na koncu ipak sve biti dobro. Tjedan dana kasnije stigla je i potvrda.

Liječnici su majci savjetovali da prekine trudnoću, no iako bi se nakon svakog povratka kući s pregleda isplakala, ona nikada nije dvojila što treba napraviti… Drukčiju si odluku, kaže, nikada ne bi oprostila. Blizanke su prvi put stigle doma u Bušetinu nadomak Virovitici 29. kolovoza 2019., četiri mjeseca nakon operacije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Nije bilo opuštanja, na kontrole su morale ići svaka tri tjedna. Dok su malene bile u bolnici, obitelj Tambolaš obnovila je staru kuću u Bušetini, kupljenu još prije četiri godine, a Marija je položila i vozački ispit kako s mališanima ne bi morala više vlakom putovati na preglede u Zagreb, ali i da ne bi ovisila o vozačkoj pomoći rodbine i susjeda.

Nekoliko zahvata nakon operacije razdvajanja blizanki

Nakon operacije razdvajanja djevojčice su prošle još nekoliko manjih zahvata.

– Nadamo se da više neće biti operacija, ali još ćemo vidjeti kako će se sve razvijati i hoće li im trebati, primjerice, nadogradnja trbušne stijenke, no o tome će liječnici odlučiti, za sada je sve u redu. U prosjeku svaka tri mjeseca odlazimo na kontrolu u Zagreb – govori majka. Kada su se Kristina i Valentina rodile, njihov brat Ivan imao je četiri godine, a seka Maja šest.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Sazreli su puno brže nego što su trebali, svjesna je Marija.

– Fokus je tada jednostavno više bio na sekama, iako njih dvoje nikako nisu bili izolirani. Oboje ih doživljavam kao već odrasle ljude, zrelo se ponašaju i raz mišljaju, jednostavno mi ne djeluju kao djeca. Vjerujem da ih je život natjerao da brže odrastu, ali nama je važno da nisu nizašto zakinuti – ističe ona.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

S četvero djece u kući, u obitelji Tambolaš uvijek je veselo i živahno.

– Dani su nam zaista ispunjeni – igramo se, učimo, hranimo pure, kokoši, zečeve, što blizanke zaista obožavaju. Valentina jako voli i kuhati, rado mi po maže praviti kolače ili ručak, ali u isto vrijeme voli se igrati liječnice, slušati srce kako kuca ili kako “bućkaju žabe u trbuhu”. Ne znam što će u njezinu životu prevagnuti, hoće li biti liječnica ili kuharica, ali strašno voli jesti, konstantno je gladna – smije se majka.

Javnost jako dobro zna tko su Valentina i Kristina Tambolaš te što su proživjele, iako su njihovi roditelji vjerovali da će se to brzo zaboraviti.

Cijelu priču možete pročitati na portalu Vecernji.hr.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts