SVAKA ŽENA ZIMI MORA DA JEDE OVO VOĆE: Evo zašto! KAD ČUJETE ODMAH ĆETE POČETI

Ako hoćete da smršate, da izbacite holesterol iz tijela, da uravnotežite hormone, svaki dan jedite ovo voće

Nar se naziva kraljevskim voćem, ali ne zbog krune koju ima na vrhu ploda već zbog svog jedinstvenog sastava i ogromnog broja korisnih svojstava. Nar se široko koristi u medicinske svrhe. Ovo voće sadrži čitav vitaminsko-mineralni kompleks koji ima neverovatan efekat na ljudsko tijelo. Ispostavlja se da sok od nara sadrži čak 15 vrsta aminokiselina, od kojih se 6, osim u naru, može naći samo u mesu. Dakle, ako odlučite da se odreknete mesnih proizvoda, supstance neophodne za zdravlje možete dobiti iz nara.

Šta sve nar radi našem tijelu:

1. Poboljšava hormonalni nivo

Ispostavilo se da seme nara sadrže ulja koja vraća hormonalnu ravnotežu u tijelu. Žene treba da obrate posebnu pažnju na ovo voće, jer ublažava bol tokom menstruacije, ublažava glavobolju i pomaže u menopauzi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

2. Djeluje kao prirodni insulin

Nar je veoma koristan za dijabetes. 0,5 kašičice soka od nara 4 puta dnevno smanjuje šećer u krvi.

3. Povećava hemoglobin

Ljudima koji pate od anemije preporučuje se da piju 0,5 čaše razblaženog soka od nara 3 puta dnevno 30 minuta prije obroka tokom dva mjeseca.

4. Dezinfikuje usnu duplju

Kora nara ublažava bol i dezinfikuje grlo i usta tokom stomatitisa, faringitisa i bolova u grlu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

5. Smanjuje pritisak

Nar je takođe neophodan za hipertenzivne pacijente, jer je u stanju da snižava krvni pritisak bez negativnih posljedica po tijelo. Ovo voće takođe ima umirujuća svojstva. Da biste smirili nervni sistem, oslobodili se nesanice i anksioznosti, potrebno je da pijete čaj sa dodatkom osušenih membrana nara.

6. Poboljšava memoriju

Ispostavlja se da upotreba 8 g soka od nara tokom četiri nedelje značajno poboljšava pokazatelje verbalne i vizuelne memorije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

7. Ublažava upale

Za bolesti bubrega, jetre, zglobova, očiju, ušiju i polnih organa, ljekari savjetuju upotrebu kore nara. Da biste je pripremili, trebalo bi da uzmete 2 supene kašike isjeckane kore, sipajte ih 1 šolju vruće vode i tečnost kuvajte 30 minuta na ringli. Zatim procijedite čaj i dodajte još malo prokuhane vodu. Koristite ovaj lek 2-3 puta dnevno, 50 ml pola sata prije obroka.

8. Smanjuje glad

Već 1 čaša soka od nara dnevno vam pomaže da održavate težinu zbog svoje sposobnosti da produži sitost. Naučnici tvrde da je ovaj efekat posljedica polifenola sadržanih u soku, koji su poznati po svojoj sposobnosti da potiskuju apetit.

9. Štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema

Stalna konzumacija nara u hrani značajno smanjuje rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti. Takođe 0,5 ml sok od nara 3 puta dnevno štiti od srčanog i moždanog udara.

(Stil.kurir.rs)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts