STOMAK VAM SE NAPUŠE KAO U TRUDNICE I ISPUŠTATE GASOVE: Evo kako da se riješite nadutosti u samo 1. KORAKU

Postoji više razloga zašto nastaje nadutost stomaka, a mnogi u rješavanju ovog problema prvo posegnu za tabletama. I to ne mora da bude loše. Međutim, postoje i prirodne namirnice koje vam mogu pomoći u borbi protiv nadutosti.

Banane su takođe rudnik kalijuma. Jedno istraživanje je pokazalo da su se žene koje su jele bananu pre svakog obroka manje nadimale od onih koje nisu. Istraživači smatraju da je to zato što potpomažu određene crijevne bakterije koje utiču na smirivanje proizvodnje gasova.

Avokado

Ovo voće u obliku kruške prepuno je kalijuma. Vašem tijelu je potreban ovaj mineral kako upravljalo nivoima natrijuma, što zauzvrat kontroliše količinu vode koju zadržavate. Što bolje taj sistem funkcioniše, manje ćete imati nadimanja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ovaj fermentisani proizvod je sličan jogurtu, a prema istraživanjima utiče na smanjenje gasova za čak 70 odsto. Kefir pomaže u razgradnji mliječnog šećera koji može biti uzrok nadimanja i bolova.

Špargla

Poznata je po tome što vam zbog nje urin ima neugodan miris. Špargle su dobar izvor inulina, nerastvorljivih vlakana koje hrane dobre bakterije u crijevima i pomaže vam da ostanete redovni.

Komorač

Ovo korijenasto povrće i njegovo sjeme imaju jedinjenje koje opušta grčeve u vašem probavnom traktu. Sa manje grčeva, gasovi mogu lakše da prođu kroz crijeva, tako da se nadutost i ne stvara.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Kurkuma

Ovaj začin koji kariju daje žutu boju sadrži dobar dio jedinjenja kurkumina. Istraživanja pokazuju da kurkumin može smanjiti simptome IBS-a, ublažavajući nelagodnost, regulišući probavni sistem i smanjujući nadimanje.

Čaj od nane

Novija istraživanja pokazuju da čaj od nane može pomoći da se opuste mišići u vašem probavnom sistemu. Tako creva imaju više pokreta, što pomaže u guranju gasova kako bi se ublažila nadutost. Čaj od nane možete piti bio on hladan ili topao, mlak (nikako vreo), to je prihvatljivo za smanjenje nadutosti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Paradajz

Ishrana koja uključuje paradajz će vam dati likopen, antioksidans koji deluje protivupalno po celom telu. Paradajz je takođe pun kalijuma, koji smanjuje nivo natrijuma koji izaziva nadutost u vašem tijelu.

Đumbir

Ovaj ljutkasti koren posebnog ukusa pokreće vaše crijevne sokove. Ovo pomaže varenju i takođe pomaže da se stomak brže prazni, što sprečava nadimanje.

Celer

Grickajte celer za povećanje hidratacije, koja utiče na aktiviranje procesa fvarenja. Kao bonus, celer takođe obezbeđuje određene flavonoide (sićušne biljne molekule) koji smanjuju upalu u vašem tijelu – uključujući i crijeva.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts