Schwarzenegger se obratio ruskim vojnicima: Moram vam reći istinu o ovom ratu

Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger javio se na društvenim mrežama i poslao poruku ruskim vojnicima. Objavio je video u kojem je, između ostaloga, poručio Rusima kako je “morao reći istinu o pravim razlozima zašto je njihova vlada odlučila ući u rat”.

“Vaši životi, vaši udovi, vaša budućnost se žrtvuju za besmislen rat koji je cijeli svijet osudio”, rekao je obraćajući se ruskim vojnicima.

“Nekim se ruskim vojnicima reklo da se idu boriti protiv nacista. Nekima je rečeno da će ih Ukrajinci dočekati kao junake… Ništa od toga nije istina. Ruskim vojnicima koji će čuti ovu poruku želim poručiti – znate da je ovo što govorim istina. Vidjeli ste to vlastitim očima”, dodao je Arnold i prisjetio se svog oca koji se tijekom Drugog svjetskog rata borio u Lenjingradu.

“Ne želim da živite poluživot poput moga oca. Ovo nije rat u kojem branite Rusiju. Ovo nije rat u kojem su se borili vaši djedovi i pradjedovi. Ovo je ilegalni rat”, ispričao je i pozvao ruski narod da ne vjeruje Kremlju koji tvrdi da se rat u Ukrajini vodi kako bi se iz nje otjeralo naciste.

Schwarzenegger je prethodno putem društvenih mreža podržao Ukrajince i naglasio kako se nada da će razum prevladati i da će rat biti okončan.
“U međuvremenu sam uz narod Ukrajine. Dijelim vašu tugu i vašu nadu u mir. Nadahnjujete me svojom hrabrošću i svojom ljudskošću u suočavanju s ovom noćnom morom. Bog vas blagoslovio”, rekao je tada.

Similar Posts