Rusko izuzetno ubojito oružje je u Ukrajini: Užasno je jer može isisati zrak iz pluća!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Strani mediji, među kojima je CNN, su objavili da je Rusija u Ukrajinu transportovala izuzetno ubojito termobarično oružje. Ukrajinci tvrde da je ovo oružje, poznato kao i vakuumska bomba, već upotrijebljeno.

Na društvenim mrežama postoje videosnimci za koje je navedeno da se na njima vidi da je oružje upotrijebljeno. Osim toga, ambasadorica Ukrajine u Sjedinjenim Američkim Državama Oksana Makarova je nakon sastanka s američkim kongresmenima iznijela istu tvrdnju te istakla da je upotreba termobaričnog oružja zabranjena Ženevskom konvencijom.
CNN je transport ovog oružja snimio krajem prošle sedmice u blizini rusko-ukrajinske granice. Međutim, nijedan medij sa Zapada nije objavio da je ono i upotrijebljeno. Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je jučer, 2. marta, naglasila da Sjedinjene Američke Države znaju za izvještaje o korištenju, ali nije potvrdila da se to zaista i desilo. Poručila je da bi to bio ratni zločin.Šta je termobarično oružje
BBC je obrazložio šta je to termobarično oružje, koje se još naziva i aerosolna bomba. Ima spremnike s gorivom i dva eksplozivna naboja te se može koristiti na dva načina – izbacivanjem iz aviona ili se ispaljuje kao granata ili raketa.Naboj detonacijom otvori spremnik iz kojeg se gorivo poput oblaka rasprši. Može prodrijeti u bilo koju građevinu, a što se odnosi na bunkere i tunele koji nisu hermetički zatvoreni. Drugi naboj ga detonira i stvori veliku vatrenu kuglu. Detonacija usisava zrak kako bi se proizvela vrlo visoka temperatura, što za posljedicu ima eksploziju koja traje znatno duže od detonacije konvencionalnih bombi. Ovakva eksplozija tijelo žrtve može pretvoriti u paru.Užasavajući podatak o tome koliko je termobarično oružje ubojito istakao je bivši zamjenik američkog ministra odbrane i zvaničnik CIA-e Mick Mulroy u izjavi za vanjskopolitički magazin Foreign Policy.
“Ovo oružje ne samo da će ubiti one koji se nalaze u neposrednoj blizini udara, ono će isisati kisik iz zraka i pluća ljudi u blizini. To je užasno”, kazao je Mulroy.Britanski javni servis je napomenuo da su Sjedinjene Američke Države 2003. testirale bombu od 9.800 kilograma, koju su nazvale “Majkom svih bombi”. Rusija je četiri godine kasnije razvila slično oružje koje je nazvano “Ocem svih bombi”. Riječ je o bombi čija je eksplozija ekvivalentna konvencionalnoj bombi od 44 tone. To je najveća nenuklearna eksplozivna naprava na svijetu.Korištenje termobaričnog oružja seže još do Drugog svjetskog rata, kada ga je prvobitno koristila njemačka vojska. No, do 1960-ih nije potpuno razvijeno, a tada ga je američka vojska koristila u Vijetnamu. Amerikanci su ga koristili i u Afganistanu. Rusi su ga koristili u ratu u Čečeniji 1999. godine, kao i u ratu u Siriji.

.
.
Izvor: Klix
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts