Roditelji su primijetili da se njihova beba stalno smije, ubrzo su saznali bolnu istinu

Iako im je to bilo simpatično, roditeljima svejedno nije bilo jasno zašto se njihova beba stalno smije. Ubrzo su saznali istinu tešku dijagnozu. 

Za razliku od mnogih drugih parova koji su prvi put postali roditelji, Britanka Gemma Young i njezin suprug bili su pošteđeni straha zbog bebinog upornog plača.

Njihov sinčić Jack iz dana u dan samo se smijao. Par iz Winscombea, na jugozapadu Engleske, bio je presretan što ima tako veselog sina.

Vremenom su primijetili da nešto ipak nije u redu. Neprekidno kikotanje počelo je u proljeće 2014., dva tjedna nakon Jackova rođenja.

– Kao pokvarena ploča – opisuje majka časopisu The Sun ono što su roditelji u početku smatrali simpatičnim. A onda su počeli brinuti, jer kikotanje nije prestalo ni dva mjeseca kasnije.

– Nismo mogli oka sklopiti. Svi smo bili iscrpljeni – prisjeća se 32-godišnja žena.

Odveli su bebu na pregled, išli su od liječnika do liječnika, tražili savjet specijalista, ali nitko nije mogao objasniti neobičan fenomen.

Na kraju su ga poslali na skener i djetetu je otkriven tumor na mozgu, tzv. hipotalamički hamartom, kod koga se lokalno povećava tkivo. Ispostavilo se da su napadi smijeha zapravo epileptični napadi.

– Kada sam vidjela kako mi odvode dijete u operacijsku salu, bio je to najgori trenutak u mom životu – kaže Gemma.

Hvala Bogu, sve se dobro završilo: deset sati kasnije obaviješteni su da je operacija uspjela i da je tumor veličine grozda odstranjen.

Danas je Jack zdravo i sretno dijete, jer je tumor otkriven na vrijeme i nije ostavio trajne posljedice. Napade smijeha dobiva samo kad ga roditelji zagolicaju.

Similar Posts