POZNATI GASTROENTEROLOG SA VMA DR RADOJE DODER: Evo gdje griješimo kada pijemo vodu, zato nam otežava varenje i gojimo se! Evo kako to izbjeći!

Gastroenterolog prof. dr Radoje Doder nedavno je pričao na TV Prvoj o problemima uslijed teže ishrane poslije praznika.

“Hrana je potreba čovjeka zbog egzistencije, a praznici znače bogatu trpezu, to je povod za uživanje sa porodicom i prijateljima. Ali moramo voditi računa o mjeri, to je osnov svega. Tri stvari su ključne – piće, izbor i količina namirnica”, rekao je dr.Radoje Doder i dodao: 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“U izboru moramo biti oprezni, pijte jedno do dva pića, alkohol povećava apetit i ima kalorijsku vrednost, onda ćemo i jesti više. Aperitiv je isključivo jedan, za žene čak i manje od jednog cijelog, a treba piti što više vode”.

Kako kaže, pravilno je popiti vodu prije obroka.

“Želudac se onda malo ispuni i manji je apetit, tako je najzdravije piti vodu. Šest do osam čaša unijeti dnevno, a najbolje je prije obroka. Tečnost ispunjava želudac, zato se i supa jede prva tokom većeg obroka, da bi olakšala varenje”, rekao je on.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Zašto baš prije obroka?

“Ako vodu pijete tokom ili poslije obroka, unećete količinu hrane koja je nepotrebna. Usporiće varenje zasigurno”, rekao je on.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Velika greška – sjedenje satima za stolom!

Prof. dr Doder je rekao da praznici prave problem i zbog višečasovnog sedenja uz razgovor, piće i hranu. To jeste sastavni dio slavlja ali ne prija želucu!
“Može se napraviti plan, on mora postojati od početka. Servirajte dosta povrća, pazite koliko sjedite za samim stolom, ne treba sedeti satima. Nećemo jesti na brzinu, jeste praznik i svečana prilika, ali moramo imati odnos prema obroku. Kada se naređaju praznici, neuobičajeno dugo traju, i sve je to teško za stomak”, rekao je on.

 
(Stil.kurir.rs)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts