Pogledajte kako položaj u kojem spavate utiče na vaše zdravlje

Znamo da zapravo 1/3 života provedemo spavajući, stoga je i logičan zaključak; spavanje ima veliki učinak na zdravlje i važno je imati kvalitetan san i dovoljno se naspavati.

Položaji spavanja i kako utječu na naše zdravlje

Spavanje na leđima sa rukama položenim uz tijelo

Spavanje na leđima sa rukama položenim uz tijelo smatra se najboljim i najispravnijim položajem za zdravlje kralježnice i za vratnu kralježnicu, ukoliko ne koristite previše jastuka. Spavači na leđima imaju problem sa hrkanjem (sleep Apneja) više od spavača u bilo kojem drugom položaju. Nažalost sleep apemneja je usko povezana sa spavanjem na leđima.


Spavanje na leđima sa rukama iznad glave

Ovaj položaj se još naziva Starfish ( Morska zvijezda) te se također smatra zdravim položajem za kralježnicu, sa ili bez jastuka. Spavanje na leđima pomaže i u prevenciji nastanka prištića na licu kao i ispucale kože. Međutim isto kao i spavanje sa na ledima sa rukama uz tijelo i ovaj položaj sa rukama iznad glave uzrokuje probleme sa hrkanjem. Položaj sa rukama iznad glave može pritiskati živce u ramenu što može dovesti do boli.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo


Spavanje na trbuhu

Položaj spavanja na trbuhu pozitivno utječe na probavu. Položaj na trbuhu vodi do toga da dišete u jastuk što izaziva stalo okretanje glave s jedne strane na drugu. Spavanje na trbuhu može izazvati bolove u leđima jer krivulja kralježnice nema pravilnu potporu.


Fetus položaj

Spavanje u sklupčanom položaju lopte sa koljenima prema gore i obrazom položenim prema dolje je vrlo udoban položaj za kralježnicu i vrat. No položaj fetusa može ograničiti duboko disanje. Položaj fetus odgovara tudnicama i onima koji imaju problem sa hrkanjem. Za spavanje u ovom položaju se kaže – Spavaš kao beba. 


Spavanje na boku sa rukama uz tijelo

Kada spavate na boku sa rukama položenim uz tijelo dajete najbolju potporu za kralježnicu. Ovaj položaj spavanje smanjuje bolove u vratu i leđima te smanjuje hrkanje.Ovaj položaj može izazvati problem sa starenjem kože i probleme sa prištićima . Ovaj položaj također čini grudi obješenima.

spavanje

Spavanje na boku sa rukom ispruženom prema van

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ovaj položaj nosi sa sobom sve prednosti kao i položaj spavanja na boku sa rukama uz tijelo. No ovaj položaj može izazvati bolove u ramenima i ruci. Položaj izaaziva pritisak na živce i protok crvi.


Spavanje na desnom boku

Ako ste spavač na boku, strana na kojoj spavate može činiti veliku razliku.Spavanje na desnom boku može pogoršati rad srca dok spavanje na lijevoj strani može dovesti do zastoja unutarnjih organa jetra, pluća i truh. Trudnicama se primjerice preoručuje spavanje na lijevom boku kako bi poboljšale cirkulaciju fetusa.


Spavanje sa potporom jastuka

Spavači na leđima mogu stavili mali jastuk ispod zdjelice. Spavači na boku mogu staviti jastuk između koljena. A spavači na trbuhu mogu staviti jastuk ispod bokova kako bi osigurali potpunu relaksaciju i odmornost.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Šta položaj govori o vama?


Spava na boku sa rukama prema van
Sumnjičava osoba  sa vrlo racionalnim pogledima na život.

Spava na leđima sa rukama prema gore
Dobar slušatelj koji voli pomoći kada god je u mogućnosti.

Spava na boku
Društvena osoba, ali primjećen kao šutljivac.

Spavač na trbuhu
Djeluje oštro ali nesklon samokritiziranju.

Spava na leđima – vojnik
Tih i rezerviran ali sklon scenama

Fetus položaj 
Djeluje jako, no zapravo jedan osjetljiva i sramežljiva osoba.

(spavanje.net)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts