Ovu ženu su roditelji ostavili odmah nakon rođenja, a do danas je posvojila više od 300 djece

Ovu ženu su roditelji ostavili odmah nakon rođenja. Ona je zato izabrala posvajati djecu i do danas ih je posvojila oko 350.

Ona vodi neprofitnu organizaciju koja pruža ljubav, podršku i brigu siročadi i djeci beskućnicima. Huynh Tieu Huong je 55-godišnja žena iz Vijetnama koja je primjer kako svoju situaciju, koliko god teška bila, uvijek možemo promijeniti nabolje i učiniti nešto dobro za sebe i ljude oko sebe.

Teško djetinjstvo

Huynh su roditelji ostavili na pragu kuće dok je bila dijete i otišli. Sa sobom je imala samo ceduljicu na kojoj je pisalo da je rođena 1968., ali nije bilo drugih podataka o rođenju, imenu, roditeljima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Pronašla ju je starija gospođa koja je također bila beskućnica. Počela se brinuti o njoj, naučila ju je kako prositi za hranu i kako preživjeti na ulici. Uspjela je djevojci osigurati prvi dom s mladim parom.

Ispostavilo se da su mladi par bili seksualni prijestupnici. Srećom, njihovi susjedi su znali za to i uspjeli pomoći maloj Huynh da pobjegne od njih. Huynh se suočila s nekoliko godina beskućništva i mijenjanjem lokacija, ali sve se počelo mijenjati kada je napunila 19 godina.

Tada je na kućnom pragu zatekla napuštenu bebu. Odlučila ju je posvojiti. Upoznala je gospodina iz Kine koji joj je odlučio dati novac kako bi mogla iznajmiti stan i pronaći posao.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Nakon što je zaradila dovoljno da uzdržava sebe i svoju posvojenu kćer, počela je volontirati u Vijetnamu 1993. godine, pomažući siročadi i starima.

“Majka Tereza iz Vijetnama”

Godine 2001. osnovala je dobrotvorni centar Que Hong i posvojila više od 300 siročadi. Osnovala je i zakladu kako bi nastavila svoj rad i proširila glas o svojoj službi svuda po svijetu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Zbog dugogodišnjeg nesebičnog rada državni su je mediji prozvali “Majkom Terezom iz Vijetnama”.

Volonteri iz cijele Azije dolaze u njezin centar i pomažu djeci na najrazličitije načine. Tako je u centar primljeno 346 djece koja su bila siročad, beskućnici ili nađena.

Uz pomoć sredstava koja centar dobiva od ljudi iz cijelog svijeta, ova djeca imaju priliku ići u školu, imati sigurno mjesto za spavanje i igru, hranu i odgovarajuću medicinsku skrb.

Bilo bi potpuno razumljivo da se Huynh nakon teškog djetinjstva i mladosti pobrinula za sebe i osigurala lagodan život, no ona je sama odlučila učiniti nešto puno veće i tako omogućiti bolji život za više od 300 druge djece koja su se našla u sličnoj situaciji. Neka joj Bog udijeli snage i hrabrosti u daljnjem radu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts