Nova droga među tinejdžerima: Jedna djevojčica je već umrla

Zbog nove droge Blue Punisher koja je zavladala tržištem jedna je djevojčica već izgubila život.

13-godišnja djevojčica umrla je nakon što je konzumirala novu drogu, posebno jaku varijantu ecstasyja pod imenom “Blue Punisher”. Osim djevojčice, drogu je uzeo i 14-godišnji dječak koji se trenutno nalazi u kritičnom stanju. Nakon smrti djevojčice uhićeno je četvero ljudi.

Njemačka policija upozorila je u srijedu na novu potencijalno smrtonosnu vrstu ecstasyja, takozvani “Blue Punisher”. U relativno kratkom vremenu otkad je droga u opticaju, postala je raširena među tinejdžerima.

Što je Blue Punisher?

Izgled pilule podsjeća na plavi dijamant s ugraviranom lubanjom, inspiriran logom Marvelovog lika, The Punisher po kojemu je droga i dobila ime, a riječ je o snažnijoj verziji ecstasyja. Cijele tablete mogu sadržavati nekoliko stotina miligrama aktivnog sastojka MDMA, što je nekoliko puta više od uobičajene doze ecsrasyja, piše Focus.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Više o ovoj drogi i događajima koji su s njom povezani pogledajte u videu u nastavku.

Nakon konzumacije, droga dovodi do maštanja, društvenosti, gubitka osjećaja za vrijeme, psihoze i deluzije. Uz to, sustav upozorenja tijela je isključen. Kad se droga koristi na zabavama, dugotrajno plesanje može dovesti do ekstremnog gubitka vode, oštećenja organa ili kolapsa cirkulacije. Može dovesti i do fatalnog zatajenja bubrega te smrtonosnog cerebralno krvarenje.

Similar Posts