OVU PJEVAČICU JE TITO OBOŽAVAO, AVION JE SLAO PO NJU: Jovanka htjela da joj skine haljinu – EVO KO JE ONA

To je jedna lijepa epizoda u mom životu, u najboljem sjećanju imam sve te priče…”

Zorica Brunclik ima višedecenijsku karijeru kojom se može pohvaliti, a sada je otkrila kolika joj je čast bila da pjeva za predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Na nekom od svojih nastupa Titu, a možda i među prvima i rekao mi je orkestar: “Znaš, pevaš “Obrane su jabuke rumene”, “Berem grožđe, biram tamjaniku”, “Odakle si, sele”, tako nešto, izvorne, te tri tokom dana i to je to”. Prvo nisam znala otkud ja tu, ali kažu: “Kabinet predsjednika Jugoslavije ovdje, šef protokola”, mislim umreš ne mjestu, to je bilo vrijeme za umiranje – počela je priču Zorica.

– Sjećam se da su bili vinogradi kod Smedereva i ošišana trava, sad je vidim, on je od nas, ti stolovi gdje je sjedio, bio je udaljen jedno 20 mestara po mojoj procjeni, a mi smo bili kao šator natkriveni zbog sunca. Krenula sam da pjevam i vidim ga kako, onim crvenim tepihom, ide pravo prema meni. Da smo mogli svi da se povučemo negdje, ali bio je zid. Sad zatečeni, cijeli taj orkestar, i on prilazi meni i pruža mi ruku da se upoznamo – ispričala je Brunclikova i dodala:

zorica-2
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

– Ima li potrebe da kažem da poslije tri dana nisam prala ruke? Inače sam ljevoruka tako da nije bilo potrebe da je koristim. Pozdravili smo se i on mi je rekao: “Da li Vi imate neku svoju pjesmu?”, kažem: “Da”, on: “Nemojte više da mi pjevate, koga god dovedu od mladih pjevača koji umiju da pjevaju, svi mi pjevaju “Berem grožđe, biram tamjaniku” i sve neke izvorne. Ako imate, otpjevajte mi. Kako se zove pjesma?”, kažem: “Ne daj da nas rastave” i otpjevala sam mu tu pjesmu. Ne sjećam se ni kako sam otpjevala ni kako je bilo. To je bio prvi put kod njega, a bila sam 16 puta i pevala na raznim prigodama, sa raznim gostima, bila sam recimo kada je bila Elizabeta… – rekla je Zorica, a zatim otkrila kako je izgledalo kada je helikopter došao po nju kako bi pjevala Titu.

– E sad, dolazimo u Pulu, imala sam koncert u Pulskoj Areni, tada su bile one velike grupe pevača i samo je došao helikopter koji je zabrundao onde, čak nisam ni naslutila, bila sam u garderobi i rekli su onako vojnički: “Molim Vas, da krenete sa nama” – priseća se Zorica i nastavlja:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

– I onda smo odletjeli na Brijune. Sjećam se te vožnje u tom helikopteru, kad god gledam neki akcioni film kad oni treba da izlete iz helikoptera nešto se drže, oni ih guraju otpozadi, mislila sam da će i oni mene tako da istresu (smeh). To je jedna lepa epizoda u mom životu, u najboljem sjećanju imam sve te priče – ispričala je Zorica.

Brunclikova se prisjetila i jedne anegdote sa haljinom koja se dopala i Jovanki Broz, ali u nju, kako joj je rekla, nije mogla da stane.

– Znala sam da ću pjevati kod njih, bila je modna revija gde je modna kreatorka baš sve i svašta je šila, božanstveno i otišla sam da kupim haljinu baš za tu priliku da je imam. Kad sam se pojavila u toj haljini, Jovanka mi je prišla i rekla: “Nisam mogla da stanem u nju”. Tada sam bila kao violina, sada sam kao kontrabas. Ona je rekla: “Meni su pokazivali cijelu tu kolekciju, mnogo mi se dopalo”. Imam sliku sa njima, koju Miroljub i ja često gledamo, tada sam bila crnka – zaključila je pjevačica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts