3 PRIRODNA NAČINA ZA LIJEČENJE GIHTA: Izbacite mokraćnu kiselinu iz tijela!

Giht je signal da u tijelu nešto ne funkcionište kako treba

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bolu zglobovima, pa čak i giht. Donosimo vam nekoliko savjeta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela.

Giht je inflamatorni oblik artritisa koji dolazi na paroksizmalni oblik u obliku crvenila, oticanja zglobova i bolova. Ponekad je čak i vrlo bolno kretanje, osjeća se ukočenost i otok tijela. Čest uzrok gihta je višak mokraćne kiseline u organizmu.

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz tela?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u tijelu, moraju promijeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svježem voću i porvću. Morski plodovi, meso, al*ohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u tijelu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve. Ovo su najefikasniji lekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela:

Soda bikarbona

Pomiješajte pola kašičice sode bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu cijelu kašičicu sode bikarbone rastvorene u čaši svježe vode.

Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbjegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, prije doručka popijte 200 ml tople vode, pomiješane sa sokom od pola limuna.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u tijelu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu prije ručka, a drugu prije večere. Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

Kurkuma

Ananas

Sjemenke lana

Novi.ba/Stil.rs

Similar Posts