OVO JE JEDINI GRAD NA BALKANU GDJE NEMA PODJELA: SRBI, HRVATI, BOŠNJACI ŽIVE HARMONIČNO BEZ NACIONALNIH PODJELA

U POTPUNOSTI JE BALKAN PODIJELJEN NAKON ZAVRŠETKA RATA KOJI SE ODIGRAO DEVEDESETIH GODINA. TEŠKO JE NAVESTI IJEDAN PRIMJER GDJE NACIONALIZAM NE POSTOJI I KSENOFOBIJA NA PROSTORIMA BALKANA.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

A pored svega navedenog, ipak, u BiH postoji jedan grad koji nikada nije bio podijeljen, gdje Srbi, Hrvati i Bošnjaci žive u potpunoj harmoniji, nema nikakvih amoniziteta i podjela, taj grad je Tuzla. Grad u kojem se 23 godine od rata ne osjeća kao da se isti dogodio. Grad u kojem nikada niti jedna nacionalna stranka nije pobijedila.

Priča koja slijedi primjer je jedinstvo građana ovog grada, a imali smo primjer ljetos, kada se održao najveći muslimanski praznik, Bajram, kada su na Trgu slobode u Tuzli, iz udruženja mladih Obnova i Kola srpskih sestara iz Tuzle pripremili bajramsko druženje uz baklavu, kolače i kafu, iskoristili su tako priliku da čestitaju najveći muslimanski praznim svim građanima BiH, Grada Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Tuzla je inače oduvijek bila grad gdje se cijenilo svoje, a poštovalo tuđe. U ovim vremenima punim izazova, ovo je možda i najbolja poruka koju ćemo svima poslati u BiH i regionu, kao i čitavom svijetu da nemaju alternativu suživot i multietičnost, istakli su organizatori ovog druženja, Udruženje Zmajevo srce.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

U Tuzli je poznato kako nikada ezan sa munare nije smetao crkvenom zvonu, ali i obrnuto. A svi oni koji imaju bilo kakve predrasude prema drugome, i drugačijem, mi toplo preporučujemo da posjetite ovaj grad, da vidite u kakvoj harmoniji žive građani ovog grada.

(dobardan.info)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts