Otac je u suzama zamolio svoju kći da se udalji, zatim je vidjela smetlara kako kleči na koljenima

Jedan otac je u suzama zamolio svoju kći da se udalji od njega. Nakon toga je vidjela njihovog smetlara kako kleči na koljenima.

Ocu Julie Bick prošle je godine dijagnosticirana Alzheimerova bolest. Vijest je došla svega godinu dana nakon što je mama umrla, pa je bila velik šok.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ali ovaj je puta Julie odlučila učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi iskoristila zajedničko vrijeme s ocem.

„S majkom nisam imala prilike provesti vrijeme jer je naglo preminula. Dopustila sam da mi vrijeme u životu proleti i neću dopustiti da mi se isto dogodi s ovim posljednjim trenucima koje imam s ocem“, rekla je.

Ova samohrana majka odlučila se useliti kod oca kako bi se pobrinula za njegove sve veće potrebe zbog toga što mu je pamćenje sve lošije. Bilo je bolno gledati kako se očevo stanje pogoršava. Julie mu je morala oduzeti ključeve vozila, i ne smije mu dopustiti da radi svakodnevne obveze, poput košenja trave ili uzimanja lijekova.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ali pronašla je svoj mir u malim stvarima, trenutcima koji bi ispunili oči njezinog tate čistom srećom, kao kada vidi njihovog smetlara Harolda.

Kćerka i otac

On zna da tata ima Alzheimera

„On zna da moj tata ima Alzheimera i svakoga ga dana pozdravi i pita ga kako je. Ovo jutro me otac pitao može li iznijeti stolicu na ulicu jer je htio razgovarati s Haroldom. Pomogla sam mu da iznese stolicu“, objasnila je.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Stojala je s njim dok nije došao Harold, a ubrzo je primijetila da je otac u suzama: „Tata je počeo plakati i zamolio me da se udaljim. Pitala sam zašto, a on je rekao ‘Harold je dobar čovjek. On je vjernik, i želim se s njim pomoliti za tebe.’ To mi slama srce, ali morala sam se udaljiti.“

Taj je predivan trenutak Julio poslužio da ponešto sazna o tatinoj bolesti: „Sjećam se da sam razmišljala dok sam se vraćala do trijema kako nijedna bolest ne može ukloniti ljubav koju tata osjeća prema meni. Trudila sam se svim snagama zadržati suze i ostati pribrana. Onda sam se okrenula i vidjela kako Harold kleči kraj mog oca, koji sjedi u stolici, i nije prestajao plakati.“

Ono što je Julie najviše iznenadilo je što je gotovo potpuni stranac imao toliko strpljenja i samilosti prema njezinom bolesnom ocu: „Iako nam Harold odnosi smeće već dugi niz godina, on nas zapravo ne poznaje. Zna da moj otac pati od Alzheimera i zna da smo susretljivi ljudi koji s njim porazgovaraju svakog tjedna. Ali ne poznajemo se. Taj je stranac na koljenima i s mojim se ocem moli za mene. Plačem jako, ali sretno u ovom trenutku. Nemam riječi i razmišljam si ‘Moram to slikati i zabilježiti taj predivan trenutak’. Taj jednostavan čin dobrote me toliko dotaknuo. Harold je dotaknuo moje srce i znam da to moram podijeliti s obitelji i prijateljima na Facebooku. To sam i učinila, i mnogi su me zamolili da objavu učinim dostupnu što širem broju ljudi. I to sam učinila i objava je došla do tisuće ljudi. U ovom svijetu ima toliko dobrote, a sve počinje jednostavnim djelom. Harold, hvala ti za tvoju dobrotu i molitve. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak“, rekla je Julie.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts