NIKOLA JE POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA: Stigli su iznenađujući rezultati, nije ni slutio šta će se DESITI SA HOLESTEROLOM

Fitnes trener i jutjuber Nikola Vejnović je odlučio da sporvede zaminljiv eksperiment na svom telu. Kupio je 300 jaja s planom da ih pojede za 10 dana, a pre i posle ovog procesa proveri krvnu sliku kako bi mogao da uporedi rezultate. A ceo proces pratilo je više od 150 hiljada ljudi na njegovom Instagram profilu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Naime, brojni lekari smatraju da je preporučljivo pojesti svaki dan po jedno jaje, ali samo ukoliko vam nije povišen holesterol i nemate neku kardiovaskularnu bolest, jer su puna proteina, zdravih masti i esencijalnih vitamina i minerala. Posebno su dobra za one osobe koje redovno treniraju.

Međutim, postoje mišljenja da jaja loše utiču na nivo holesterola u krvi, a da je maksimalna dozvoljena dnevna doza tri jajeta. Ali, Nikola je želeo da vidi šta će se dogoditi sa njegovom krvnom slikom i telom, ukoliko svakoga dana pojede mnogo više od dozvoljene količine.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Trener je jaja konzumirao u obliku kajgane sa pršutom, kuvanih jaja, šejk od belanaca i proteina, iseckanih žumaca sa grčkim jogurtom i kiselim krastavcima. Jednom prilikom je za doručak pojeo kajganu od čak 20 jaja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Vejnović je tokom ovog izazova istakao da je primetio da mu se nakon ovolikog unosa jaja manta u glavi, da lakše gubi fokus, te da mu se kosa mnogo brže masti. On je rekao i da mu se jaja nisu smučila, niti dosadila, uprkos tome što je to većina očekivala, a da je to uspeo zahvaljujući tome što ih je uvek pripremao na najrazličitije načine.

– Proverio sam kompletnu krvnu sliku, zajedno sa holesterolom i polnim hormonima, kako bih isto uradio na kraju i mogao da proverim da li mi se zdravlje pogoršalo ili unapredilo. Pre svega, bitno je da znate da ja inače svakog dana jedem pet do osam jaja i odmah na početku mogu da vam kažem da je to zdravo – istakao je Nikola.

Na kraju je pokazao rezultate krvne slike nakon desetodnevnog eksperimenta.

– Leukociti su mu pali sa 7,1 na 6,1, eritrociti se snizili sa 5,56 na 4,46, a hemoglobin je pao sa 165 na 128. Ukupni holesterol se povisio sa 2,91 na 3,44. Nivo triglicerida povećao se sa 0,85 na 1,01, a LDL holesterola sa 0,22 na 0,80 – otkriva.

Naglašava da su mu rezultati za nijansu lošiji zbog ishrane koja je neoptimalna.
– Meni su sada rezultati lošiji nego na početku, to je činjenica. Ta ishrana je neoptimalna i u mnogim trenucima mi nije prijalo da pojedem sve odjednom. Ali za prosečnog čoveka koji jede normalno jaja, ne mogu da mu naštete i to je bitno – zaključio je fitnes trener.
Ova namirnica je takođe odličan izvor vitamina A, D, B12, B2 i B6 kao i holina, koji je neophodan za metabolizam.

Jedno veliko kuvano jaje sadrži:
Vitamin A: 6% RDA
Folata: 5% RDA
Vitamin B5: 7% RDA
Vitamin B12: 9% RDA
Vitamin B2: 15% RDA
Fosfor: 9% RDA
Selen: 22% RDA
Ako posmatramo nutritivne vrednosti, jedno prosečno jaje sadrži otprilike oko 80 kalorija, 5 grama masti, 6 grama proteina, nema ugljenih hidrata, 70 miligrama kalijuma, 70 grama natrijuma i oko 190 miligrama holesterola.
Ova namirnica je takođe odličan izvor vitamina A, D, B12, B2 i B6 kao i holina, koji je neophodan za metabolizam.
Ostali benefiti konzumranja jaja po organizam:
Zdravija kosa i koža

Jaja su dobar izvor vitamina B2, B5 i B12 koji imaju nekoliko funkcija u telu, uključujući održavanje kože i kose zdravom. Svi B vitamini su rastvorljivi u vodi, što znači da se ne zadržavaju dugo u telu i ne skladište se lako, tako da je redovna konzumacija dobar način da budete sigurni da zadovoljavate svoje potrebe. Jaja su takođe bogata aminokiselinama (građevinskim blokovima proteina) koji mogu pomoći u poboljšanju tonusa i gipkosti kože.
Poboljšane funkcije nervnog sistema
Jaja su bogata mikronutrijentom holinom, koji se koristi za stvaranje ćelijskih membrana i važnih neurotransmitera u telu.
Holin je važan za pamćenje, raspoloženje, kontrolu mišića i opštu funkciju nervnog sistema. Jedno jaje nudi oko 6% naših dnevnih potreba za holinom, te stoga može pomoći u održavanju zdravog mozga.
Bolji vid
Žumanca igraju važnu ulogu u održavanju zdravog vida. Sadrže dva karotenoida, lutein i zeaksantin, koji su važni za zdravlje očiju.
Oni igraju važnu ulogu u održavanju zdravog vida, a istraživanja pokazuju da bi čak mogla pomoći u smanjenju rizika od uobičajenih očnih bolesti povezanih sa starenjem.
Jače i zdravije kosti
Jedno jaje sadrži 6% naših dnevnih potreba za vitaminom D a upravo ovaj vitamin ima veliki uticaj na zdravlje kostiju. To radi tako što poboljšava apsorpciju kalcijuma u ​​crevima i pomaže u održavanju nivoa kalcijuma i fosfora u dovoljnoj količini koja podstiče zdrav rast kostiju i remodeliranje kostiju.


Jaja su pristupačan, veoma hranljiv protein i mogu pružiti mnoge zdravstvene prednosti ako uživate u njima svaki dan. Prepuni su proteina, vitamina i hranljivih materija koji vam mogu pomoći da budete siti i puni energije za sve vaše dnevne aktivnosti.
(Izvor: Stil)
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts