Nakon Hrvatske, incident sa dronom i u Mađarskoj

Mađarska protivvazdušna odbrana /PVO/ primijetila je i pratila dron koji je tokom prethodne noći prošao kroz vazdušni prostor ove zemlje prije nego što se srušio u Zagrebu, saopštilo je mađarsko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je služba PVO-a na svojim radarima detektovala leteći objekat koji je kasnije identifikovan kao dron “Tu-141”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Iz Ministarstva ističu da je dron u posljednje vrijeme korišten kao trenažna meta, te da takve bespilotne letjelice koriste i ukrajinska i ruska vojska.

Prema navodima Ministarstva, dron je već bio detektovan iznad Ukrajine, a mađarske snage PVO-a pratile su ga dok nije napustio vazdušni prostor Mađarske, javio je list Hungary Today.

Ministarstvo podsjeća da se sličan incident dogodio danas u podne na sjeveroistoku Mađarske i da su angažovani bombarderi da provjere vazdušni prostor u kojem je identifikovan leteći objekat, ali da tamo nije bilo aviona.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

“Zbog rata u Ukrajini posebno je važno da se sa takvim incidentima suoči smireno i promišljeno”, navodi se u saopštenju i naglašava da je cilj Mađarske da se drži dalje od rata “čak i ako su takvi incidenti provokativne prirode”.

U saopštenju se ističe da su mađarski ministar odbrane Tibor Benko i šef generalštaba Romulus Rušin Sendi u kontaktu sa hrvatskim kolegama i predstavnicima susjednih zemalja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Iz Ministarstva dodaju da zemlje regiona istražuju incident i međusobno razmjenjuju podatke.

Ministarstvo je za državnu novinsku agenciju MTI saopštilo da je svjesno provokacije i da ne želi da Mađarska bude uvučena u rat zbog bilo kakvih nepotrebnih mjera.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo bira da prije bilo kakve akcije izvrši sve provjere da li je riječ o letjelici koja može da nosi oružje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts