KAD PRORADI ŠTITNA ŽLIJEZDA, OVO JE SPAS: 5 prostih savjeta da je dovedete u red – jednu grešku svi prave, a NAJVIŠE ŠTETI

Ukoliko patite od poremećaja štitne žlijezde ovo su korisni saveti kako da spriječite dalje komplikacije.

Nezdrav način života i preveliki stres su dva najveća uzročnika koji dovode do toga da “proradi” štitna žlezda. Opšte je poznato da ova žlijezda luči hormone koji su važni i utiču na brojne procese u organizmu, poput metabolizma, rasta i razvoja, rada srca, nivoa glukoze u krvi, kao i na održavanje trudnoće.

Poremećaj rada štitne žlijezde direktno uzrokuje dva najčešća oboljenja koja su propraćena prevelikom ili premalom proizvodnjom hormona. To su hipertireoza i hipotireoza. Dok se u prvom oboljenju luči previše hormona, u drugom se stvara premalo, što direktno utiče na normalno funkcionisanje organizma.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Osobama koje pate od oboljenja štitne žlijezde, stručnjaci su ponudili par savjeta kako da se zdravije hrane.

Unosite više joda

Na prvom mjestu, jod je značajan mineral za funkcionisanje ove žlijezde. Zato vodite računa da vam je ishrana bogata jodom. Ananas, brokoli, jodirana so, tuna, jaja i suhe šljive su samo neke od namirnica koje sadrže ovaj važan mineral.

Recite ”ne” masnoći i šećeru

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Izbjegavajte prženu hranu, kao i hranu bogatu šećerom. Na ovaj način ćete da izbjegnete upalu štitne žlijezde, kao i druge zdravstvene komplikacije.

Pijte dovoljno vode

U toku dana unosite dovoljno vode kako vam tijelo ne bi dehidriralo. Opšta preporuka jeste da na dnevnom nivou unosite između litar i po i dva, tačnije osam čaša ove tečnosti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Izbjegavajte alkohol i kofein

Smanjite unos alkoholnih pića, a ukoliko pijete kafu vodite računa da ne pretjerujete. Nije preporučljivo da konzumirate više od 400 miligrama kofeina dnevno, koliko je maksimalna preporučena doza, što je otprilike oko tri šoljice ovog napitka.

Savjetujte se sa ljekarom

Poznato je da određeni lijekovi za štitnu žlijezdu mogu da reaguju sa nutrijentima iz hrane tako što štetno djeluju na organizam. Prije nego što promijenite ishranu i započnete novi režim, posavjetujte se sa izabranim ljekarom.

(MONDO)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts