IMATE FIGURICU SLONA U KUĆI? Evo na koje mjesto je trebate staviti da biste PRIZVALI LJUBAV, SREĆU I BRDO NOVCA

Po Feng Shui-u predmeti i njihov raspored dosta utječu na pozitivne ili negativne stvari u životu. 

Određeni predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi rade suprtno. 

figura3
figura4

Prema Feng- Shui stručnjacima, držanja figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspjeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A u blizini ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Također, postoje vjerovanja da privlače novac.

Slon i u drugim kulturama simbolizira snagu,moć,  mudrost, energiju i razum. Vjeruje se da slon donosi sreću pa da je poželjno da imate figuricu slona pokraj vaših ulaznih vrata kako bi vam sreća ulazila u kuću. Postoji i vjerovanje da figurica  slona može pomoći da prinova dođe u vašu kuću i to će se desiti ako figuricu  slona stavite kraj kreveta u spavaćoj sobi .

slon-figurica
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

U našem narodu već odavno postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imat ćemo sreće toga dana.

figura1

Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja ozbiljno stvaraju i u koja slijepo vjeruju u svim dijelovima svijeta.

Riječ je o nekim svakodnevnim pojavama koje ako primijetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak – Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma ugodan i sretan događaj u skoroj budućnosti.

za-14-dolara-mozete-da-kupite-1-500-zivih-bubamara-na-internetu-ovo-je-savrseno-za-farmere-9
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Bubamara – ona svugdje u svijetu simbolizira sreću i blagostanje. To nije bez razloga.  Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čovjeka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti,čistoće, harmonije i snage. Također, ovaj insekt u mnogum kulturama predstavlja ponovno rođenje,ponegdje regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negdje u prirodi,obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

zir

Žir – Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Toru, mitskom bogu munja i gromova.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Svinja – nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizira sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema vjerovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja,  odnosno  jedna od četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizira sreću,dugovječnost,  mudrost i  izdržljivost.  Stari Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

feng-shui-kornjaca

Žaba – ona ima specifičnu moć da prizove plodnost,mir i bogatstvo u kuću.

Zečja šapa – od davnina se širom svijeta  vjeruje da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća.

Zub krokodila – vjeruje se da donosi sreću, ali najviše onim ljudima koji vole da se kockaju.

Ima nešto u tim bapskim pričama, narodnim vjerovanjima i pričama, ovo su bile sam neke od njih. Na vama je da odlučite da li ćete da vjerujete u njih. Ali, imajte na umu samo jednu stvar – nisu bez razloga neka od ovih vjerovanja prihvaćenje širom svijeta i njegovana tako dugo.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts