Dva prijatelja iz Zagreba promijenila život Damiru (57) koji je živio bez struje, vode i hrane

Damir, star 57 godina, živio je u nehumanim uvjetima, bez hrane, vode i osnovnih životnih uvjeta.

Dva Ivana, bliska prijatelja iz Zagreba, nenadano su promijenila život Damiru, bolesnom i usamljenom sugrađaninu kojeg su upoznali jedne večeri u parku dok su čuvali djecu.

Damir, star 57 godina, živio je u nehumanim uvjetima, bez hrane, vode i osnovnih životnih uvjeta. No, susret s ovom dvojicom prijatelja preokrenuo je njegov svijet.

Priča o Damiru ih je duboko dirnula

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Pomogli su mu renovirati stan i osigurali redovno hranjenje. Povezali su ga s udrugama za pomoć, osigurali mu vodu te ga prijavili za socijalnu pomoć. Iako su priznali da prije nisu imali slična iskustva, priča o Damiru ih je duboko dirnula i nisu mogli ostati ravnodušni.

Dok su drugi sugrađani razmišljali o ljetovanju i opuštanju na plaži, ova dvojica prijatelja posvetili su svoje slobodno vrijeme i resurse kako bi nepoznatom čovjeku uljepšali život.

Ivan Gradiški, jedan od Ivana, podijelio je kako su se sasvim slučajno upoznali s Damirovom pričom.

“Damira nismo znali otprije, slučajno smo ga upoznali jedne večeri u parku. Čuvali smo klince i sreli njega. Ispričao nam je u kakvim uvjetima živi, no najviše nas je pogodilo kad je rekao za hranu. Da jedan dan jede, a onda pet dana ne. Nisam mogao vjerovati, da netko pet dana u sebe ne stavi šnitu kruha. Nismo to mogli ignorirati, otišli smo s njim u stan”, rekao je Ivan Gradiški za portal Index.hr.

Ivani i Damir

Unatoč svojim obavezama, obojica su pružila pomoć Damiru

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ivan Gradiški radi kao vozač i otac je dvoje djece, dok je Ivan Brodar građevinski radnik i otac petero djece. Unatoč svojim obavezama, obojica su odlučila pružiti pomoć Damiru.

Nakon svog radnog dana, posvetili su svoje slobodno vrijeme uređenju Damirovog stana. Uzimajući u obzir svoje radne rasporede i obiteljske odgovornosti, uspjeli su uskladiti svoje vrijeme kako bi pomogli Damiru.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

U prvim danima, proveli su čišćenje stana koje je bio pretrpan smećem nakupljenim tijekom godina. Ivan se prisjeća da su posebno puno truda uložili u čišćenje WC-a, gdje su koristili razne deterdžente i sredstva kako bi osigurali higijenske uvjete.

Također su omogućili Damiru pristup vodi te su dogovorili svakodnevnu dostavu hrane preko jednog cateringa. Kontaktirali su Centar za socijalnu skrb kako bi Damiru osigurali dodatnu pomoć, a također su radili na osiguranju zdravstvenog osiguranja.

Damir se suočava s teškom bolešću
Foto: Privatni album

Damir se suočava s teškom bolešću

Damir, bivši zaposlenik HŽ-a, suočava se s teškom bolešću. Nakon operacije vratnih kralješaka i višemjesečnog boravka u bolnici, također se bori s epilepsijom. Damirov životni put je značajno utjecao na njega i dovelo ga je do očaja. Ivan i Ivan su ga podržali i pokušali vratiti mu volju za životom.

Dvojica Ivana su, osim fizičke podrške, pružili i emocionalnu potporu Damiru. Osim što su mu pomogli obnoviti stan i osigurati hranu, pružili su mu novu nadu i razlog da se ponovno usmjere na pozitivne aspekte života. Damirov napredak i bolje stanje jasno su pokazali utjecaj ovih prijatelja na njegov život.

Iako su već mnogo postigli, Ivan i Ivan nastavljaju raditi na poboljšanju Damirovog života. Njihova priča je svijetli primjer kako ljudska solidarnost i suosjećanje mogu značajno utjecati na pojedinačne sudbine i donijeti pozitivne promjene u zajednici.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts