ČESTO IMATE BOL U JEDNOM RAMENU KOJI SE “SPUŠTA” NA RUKU? Hirurg objasnio kakvo je stanje u pitanju i da li je OPASNO

Bol u ramenu i ruci može biti simptom stanja koje nosi neobično ime, ortopedski hirurg nabrojao uzroke i znake za uzbunu!

Ako često imate bol u ramenu i ruci, moguće je da vas muči stanje neobičnog imena – “zamrznuto” rame!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ortopedski hirurg dr Skot Smit objasnio je da je ovaj problem relativno čest, i da ga izaziva nedostatak sinovijalne tečnosti u zglobu, kao i srastanje vezivnog tkiva sa kostima.

Simptomi “zamrznutog” ramena su bol u ramenu koji se proširuje na ruku, i obično je prilično jak. Sljedeća je smanjena pokretljivost ovog zgloba.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

“Ovo nije problem koji se dogodi preko noći, već ima tri jasne faze. Prva je najbolnija, i nazivamo je upalnom fazom. Potom slijedi stagnirajuća faza, kada je pokret ograničen ali bol nije toliko jak, i zatim faza rezolucije, kada se tkivo vraća u normalu i bolovi i ograničenja kretanja nestaju”, objasnio je on.

Najčešće pogađa ljude između 40 i 60 godina starosti, i nešto je češći kod žena.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Zdravstveni problemi koji ga pogoršavaju su dijabetes, imobilizacija nakon povrede ili operacije, a postoje određena istraživanja koja navode da “zamrznuto” rame pogađa ljude sa bolestima srca, problemima štitaste žlijezde i Parkinsonovom bolešću.

Ne postoje drugi jasni konkretni faktori rizika, “zamrznuto” rame može se dogoditi i na dominantnoj, i nedominantnoj ruci, i ne postoje istraživanja koja bi povezala određenu profesiju sa ovim problemom.

“Zamrznuto” rame tretira se mirovanjem, umjerenom fizikalnom terapijom i istezanjem, kao i lijekovima protiv bolova ukoliko je potrebno, i nije opasno.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts