AKO OVAKO JEDETE BIJELI LUK, LJEKOVITO DEJSTVO JE MAKSIMALNO: Ne smeta ni želucu, evo kako ga morate spremiti

Kako je najbolje jesti bijeli luk, da li je istina ili mit da ne prija ljudima s niskim pritiskom, i koja su dva najbolja načina pripreme, otkriva nutricionistkinja Branka Mirković.

Nutricionistkinja Branka Mirković govorila u “Jutru” na TV Prva na koji način pripremiti bijeli luk da zadrži zdrava svojstva koja ga čine jednom od najdjelotvornijih namirnica za imunitet.

Nutricionistkinja je dala i nekoliko recepata, a objasnila je i šta da uradite ako imate nizak pritisak ili vas muči stomak kada jedete bijeli luk.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ona je rekla da nikako ne bacate ljuske luka, bilo da je u pitanju bijeli ili crni!

“Ne bacajte ljuske, one imaju vrijednost za respiratorne organe i ugruške. Ako želite bijeli luk da stavite u neko jelo ili supu, zgnječite ga sa sve ljuskom i ubacite ga. Ili cijeli luk sa korom ispecite u rerni, istisnite ga kao pastu, to je sve hranljivo”, rekla je ona. Tako pripremljen bijeli luk svako možete da jede, neće smetati želucu – pogledajte kako se bijeli luk peče u rerni!

“Ovo se odnosi i na crni, i na beli luk. Crni uzmite neoljušten, izbockajte ga viljuškom i skuvajte u supi, dobićete supu od lukovine. Odličan je za imunitet, i to ne da jedete beli luk kao čen, nego sjeckajte i dodajte u hranu. Cijela Francuska i Italija mirišu na bijeli luk, nikome to ne smeta. Obično ljudi narendaju bijeli luk u ulje, pa malo limuna i onda to koriste na kašičicu, ali bolje je unositi ga uz hranu”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Kako je najbolje jesti bijeli luk, da li je sirovi zdraviji, smeta li mu termička obrada i da li zbog nje gubi zdrava svojstva?

“Ne, on neće izgubiti svojstva, ali mnogim ljudima smeta bijeli luk kada je svjež. Ovako obrađen može svako da ga jede. U našoj kuhinji postoje pečene paprike i druge salate, dodajte ga u hranu slobodno”, rekla je ona.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ko ne bi smio da jede beli luk, često slušamo o tome da ne smemo da ga konzumiramo ako imamo nizak pritisak ili probleme s varenjem?

“Ne, zašto ne bi smjeli? Ako vas muči pritisak, posolite ga malo, popijte vodu i pritisak će se podići. Kod varenja smeta samo zeleni dio koji se nalazi u srcu čena, zasijecite ga i izvadite to zeleno perce, onda može svako da ga jede”, rekla je ona.

Pire od bijelog luka je vrlo zdrav, ciijeii luk ispecite u rerni i onda ga istisnite.

Ali postoji i drugi način, Francuzi tako rade, potope ga u ulje i kuvaju ga na 60-70 stepeni i onda se od njega napravi pasta. Čim osjetite da je mekan kao pire, gotov je, pa ga držite u frižideru.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts