Obitelj je mislila da je mozak njihove 11-godišnje kćeri odumro: 4 godine kasnije se probudila iz kome

Victoria Arlen proživjela je više prepreka i boli nego što to itko može zamisliti. Od 2006. do 2010. Arlen se borila sa kombinacijom dvaju rijetkih bolesti. Prva je bolest uzrokovala upalu kralježnice, a druga je uzrokovala oticanje mozga zbog kojeg je bila u vegetativnom stanju.

Kroz svoje 23 godine provedene na zemlji, 4 je provela nepomična i nijema, od kojih je 2 godine bila potpuno svjesna svega, ali nije mogla komunicirati. Drugim riječima, proživjela je noćnu moru.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Arlen se rodila kao treće dijete uz dva brata blizanca i bila je vrlo živahna. Voljela je ples, plivanje i igrala je hokej sve do jedanaeste godine. Kada su problemi počeli, roditelji su mislili da se radi o simptomima gripe dok nisu saznali da se radi o bolesti koja joj je promijenila život i bacila ju u tamu. S 11 godina dobila je upalu pluća a dva tjedna kasnije ostaje paralizirana od struka nadolje. To je kasnije dovelo do kome. U to vrijeme liječnici joj nisu mogli postaviti dijagnozu, a Arlen je promatrala kako joj se tijelo gasi dok nije izgubila i kognitivne funkcije.

„Bila sam jako uplašena. Znala sam da ako se prestanem boriti da će bol i patnja prestati, ali smrt bi bila prelagan izlaz“, rekla je za časopis People. S ovakvim stavom uspjela se izboriti i brzo su nadošle i promjene. „Stalno sam se podsjećala na dobre stvari u životu te da sam i dalje živa“, rekla je. Iako oni nisu znali da ih Arlen čuje, jako je pomoglo što je 2009. napokon uspjela ostvariti kontakt očima sa svojom majkom. Pokret očima pretvorio se u pokrete rukom, što je dovelo do toga da joj je cijelo tijelo profunkcioniralo. Jedini je nedostatak bio što su joj liječnici rekli da će ostatak života provesti u invalidskim kolicima – no ni to ju nije spriječilo da nastavi borbu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Godine 2012. Arlen je ušla u američki paraolimpijski plivački tim i natjecala se na Igrama u Londonu gdje je osvojila tri srebrne i jednu zlatnu medalju za slobodno plivanje na 100 metara. Postavila je svjetski rekord, što ju je usmjerilo na još veći put. Bila je odlučna da će ponovno prohodati i putovala je diljem zemlje kako bi pronašla pomoć. „Nadu koja mi je bila potrebna pronašla sam na Project Walk, centru za oporavak od paralize u San Diegu. Kroz metodu Dardzinski, terapiji koja se temelji na aktivnostima, centar je pomogao mnogim paraliziranim ljudima da povrate svoje funkcije, pa čak i da prohodaju“, rekla je za ESPN. Godine 2015. njezina je obitelj otvorila Project Walk Boston kako bi mogla ostati kući i pomagati ogromnom broju ljudi koji se bore s invalidnošću.

Trećeg ožujka 2016. godine Arlen je prvi put prohodala. Taj je trenutak bio prekretnica ne samo za njezin život, nego i za mnoge koji su pratili njezino putovanje zato što se pokazala nada za oporavkom. „To je daleko od toga da je svaki dan sjajan. Hodanje je i dalje veliki izazov i još uvijek imam velike poteškoće. Nosim proteze na nozi, svakog dana po 2-3 sata treniram po programu, a kada osjećam još veću paralizu u nogama sa strane me čekaju kolica i štake. Ali moja je borba puno manje očita“, napisala je za ESPN.

Foto: Instagram
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Arlen je danas inspiracija mnogim ljudima diljem svijeta zato što se svakoga dana suočava s novim izazovima. Njezino nasmijano lice lako je prepoznatljivo jer je vodila televizijske emisije i sudjelovala na talent showu Dancing With The Stars gdje je završila u polufinalu plesnog natjecanja. Ona si stalno postavlja i fizičke i mentalne izazove i pomiče svoje granice.

Njezina nova knjiga koje će izaći u kolovozu 2018. pod naslovom Zaključana u vlastitom tijelu: Volja za preživljavanjem i odlučnost za životom (eng. Locked In: The Will to Survive and the Resolve to Live) čitateljima će dati priliku da se bolje upoznaju s njezinim načinom razmišljanja i poteškoćama kroz koje je prošla kako bi povratila svoju snagu.

Njezin odlučan karakter svima nama služi kao primjer toga kako zahvalnost i pozitivan stav čovjeka mogu daleko dovesti, bez obzira na teškoću situacije. „Uspon je možda težak i pun izazova ali pogled je itekako vrijedan. U toj boli leži svrha, samo što ju ponekad ne vidimo“, rekla je za ESPN.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts