Zelenskij se obratio američkom Kongresu, zastupnici mu aplaudirali

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij otvorio je svoje obraćanje američkom Kongresu pohvalivši hrabrost ukrajinskog naroda i rekavši da se o sudbini njegove zemlje odlučuje upravo sada – usred ruske invazije.

Uoči svog obraćanja ispraćen je ovacijama američkih zastupnika. “Glavni grad Kijev je svaki dan pod raketnim i zračnim napadima ruskih trupa. Ali ne odustaje. Ukrajina je u najgorem ratu od Drugog svjetskog rata”, rekao je Zelenskij. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Imam čast pozdraviti vas u ime ukrajinskog naroda, hrabrog i slobodoljubivog naroda koji se osam godina odupire agresiji. Trenutno se odlučuje o sudbini naše zemlje. Sudbina našeg naroda, gdje će Ukrajinci biti slobodni, hoće li moći sačuvati svoju demokraciju… Rusija je napala ne samo nas, ne samo zemlju, ne samo gradove, krenula je u brutalnu ofenzivu protiv naših vrijednosti”, rekao je. 

Pozvao je SAD na akciju

Pozvao je SAD da “učini više” za Ukrajinu. “U najmračnijem vremenu za našu zemlju, pozivam vas da učinite više. Potrebni su novi paketi sankcija, stalno, svaki tjedan, dok se ruski vojni stroj ne zaustavi”, rekao je. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Zelenskij je između ostalog rekao da bi SAD trebao sankcionirati sve ruske političare koji ostaju na svojim pozicijama i ne prekidaju veze s onima koji su protiv Ukrajine. 

Poručio Bidenu: Biti svjetski vođa znači biti vođa mira 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izravno se obratio američkom predsjedniku Joeu Bidenu u svom govoru pred Kongresom, pozivajući ga da bude “vođa mira”.

“Ne vidim smisla u životu ako ne može zaustaviti smrt. I ovo je moje glavno pitanje vođi naroda. Obraćam se predsjedniku Bidenu: Vi ste vođa nacije, vaše velike nacije. Želim vam da budete vođa svijeta. Biti vođa svijeta znači biti vođa mira”, rekao je Zelenskij. 

(Index.hr)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts