Zbog rijetke bolesti su završili u staračkom domu, a tu se dogodilo nešto prekrasno

Zbog rijetke bolesti ovih dvoje ljudi su završili u staračkom domu, a tu se dogodilo nešto prekrasno.

Nakon što su im liječnici dijagnosticirali rijetku genetsku bolest, koja ih je na kraju ostavila u invalidskim kolicima, Matt Weeks (49) i Sara Smouther (38) iz Cloverdalea u Indiani pobojali su se da nikada neće pronaći sreću u ljubavi.

Oboje su bili pogođeni rijetkom bolešću

I Matt i Sara su bili pogođeni Huntingtonovom bolešću, rijetkim genetskim i nasljednim poremećajem mozga koji pogađa jednu od 10.000 osoba.

Simptomi bolesti prvo se javljaju zbog gubitka stanica u određenom području mozga, ali kako bolest napreduje, zahvaća i druge dijelove mozga i leđne moždine. Javljaju se nekontrolirani pokreti, poremećaji ponašanja i pogoršanje emocionalnog stanja. Većina pacijenata nakon dijagnoze živi između 10 i 25 godina.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Sara je dobila dijagnozu u dobi od 30 godina. Prvo je počela primjećivati ​​trzanje i sve češće padove, zatim se suočila i s depresijom, anksioznošću i opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Iako je dijagnoza ujedno bila i svojevrsno olakšanje, jer je konačno znala što joj je, teško se mirila s bolešću te si je nekoliko puta zbog nje pokušala oduzeti život.

Od posljedica Huntingtonove bolesti preminuo joj je otac u 48. godini života, a prije njega baka i prabaka.

Prije dijagnoze završila je dva magisterija i radila u odjelu prodaje jedne izdavačke kuće. Bila je u braku, no brak je završio razvodom, dijelom i zato što zbog zdravstvenih problema koji su je mučili nije željela imati djecu.

Matt je ostao usamljen

Matt je nekada bio inženjer zvuka i radio je s poznatim stručnjacima na tom području. Dijagnozu su mu postavili u 34. godini. Njegova majka Barbara već se borila s bolešću.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Nekoliko godina ranije njegovi najbliži su primijetili prve znakove bolesti, kada je imao problema s organizacijom života. Prekinuo je s djevojkom, napustio posao u glazbenoj industriji i otišao živjeti s ocem. Postupno je izgubio kontakt s većinom svojih prijatelja.

Ljubav liječi sve rane

Njihov susret u staračkom domu za neizlječivo bolesne promijenio je sve. Ubrzo nakon preseljenja u Summerfield, Sara je prvi put razgovarala s Mattom. Njezina je obitelj kaže kako joj je upravo on pomogao pronaći radost u novoj stvarnosti.

Ljubav liječi sve
Snimka zaslona: Faceboook/Terri Catino

Zaljubili su se i postali nerazdvojan par, iako su oboje znali da neće doživjeti starost. Sara je rekla da je Matt jako usrećuje.

Iako su se mnogi protivili njihovom braku, na kraju ih je rastavila samo bolest

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Matt je zaprosio Saru na plesu prošle jeseni. Ovog proljeća vjenčali su se u društvu najbliže rodbine i osoblja staračkog doma, a događaj je sve ostavio u suzama. Sara je uz tuđu pomoć uspjela prošetati do oltara, a tijekom obreda oboje su sjedili u invalidskim kolicima i držali se za ruke, što je bila njihova uobičajena praksa.

Na njihovom vjenčanju liječnik je rekao da su oni dokaz da se ljubav može dogoditi i usred velike nesreće.

Nakon samo nekoliko mjeseci bračnog života Matt je umro.

“Sara ga je držala za ruku i on je mirno otišao. Bog ga je pozvao kući”, kaže Sarina majka Terri.

Iako Sari jako nedostaje, tješi je spoznaja da je u raju s Isusom i da više ne boluje od podmukle bolesti. Veseli se danu kada će se ponovno sresti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts