Vučić: Što sad svjetski mangupi ne bombardiraju Moskvu kao Beograd?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jučer u emisji “Prva tema” na TV Prva.

Vučić je na početku emisije, odgovarajući na pitanje o pritiscima na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i je li takvih pritisaka bilo prethodnih dana tokom razgovora s europskim kancelarom i njemačkom ministricom, rekao da ne može govoriti na takav način o čemu je s njima razgovarao jer “ne bi bilo fer kada bi iznosio detalje razgovora”.

Srbija je u vrlo teškoj situaciji i teškoj poziciji i to nije samo politička odluka i samo politika, suštinski to je i ekonomija. Ja tu vrstu zabrinutosti ne mogu sakriti i da hoću”, rekao je Vučić. Rekao da je posljednja odluka Europskog savjeta teška za Srbiju i da je vrlo čudna.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Tražimo rješenja. Danas su ljudi iz mog kabineta imali video-konferenciju s partnerima iz EU. To se ne tiče samo uvoza nafte. Mi nemamo svoju naftu. Ovo se tiče mogućeg uvoza kemikalija koje su potrebne za rafineriju, a mi na to više nemamo pravo”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je danas teža situacija nego 2013. godine kada su bili teški pritisci u vezi s Kosovom da postane članom UN-a i da albanski policajci većinski budu prisutni na sjeveru Kosova: “Od tih nekoliko noći mogao bih najmanje knjigu napisati. Bili su veliki pritisci”, kazao je Vučić i dodao da je tada njegova savjetnica došla kod njega da mu kaže da je pročitala da će mu uništiti karijeru ako ne pristane, da će uništiti zemlju…

Prema njegovim riječima, danas je teža situacija nego tada.

“Bojim se da će biti samo gore. To znači da će za nas biti veoma teško. Naša pozicija je večeras, u ovom trenutku užasna. Moramo rješavati pitanje nafte. Moramo da se bavimo time hoćemo li imati kemikalije koje se koriste u rafineriji. Na osnovi ove odluke Europskog savjeta ne možemo uvoziti. Do čepa ćemo posljednje skladište napuniti. Mi više nemamo ni skladišta. Na tome moramo raditi u budućnosti”, rekao je.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

“Ludilu u svijetu nema kraja. Više niko ne razmišlja. Svi čekaju poraz onog drugog. Na Zapadu čekaju poraz Rusije, na Rusiji poraz Zapada, u Ukrajini očekuju da se Zapad umiješa”, rekao je Vučić. Dodao je da ćemo imati “najtežu situaciju u Europi od 1945 godine”.

Poručio je i Zelenskom i Putinu da će doći do istog sporazuma umiješa li se još neka zemlja, samo će zemlja biti puno više devastirana. “Suštinsko je pitanje žele li i jedni i drugi prekid rata ili žele pobjedu. Bojim se da svi žele pobjedu. Kada svi žele samo pobjedu, mislim da će biti sve lošije”, rekao je.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Ne znam o čemu bih razgovarao s Milom Đukanovićem. Njegov interes je kako da uništi SPC, a moj da ekonomski napredujemo. Pustili smo ih da govore da bismo sačuvali mir i sigurnost, a oni su sigurni da mogu Srbiji da naštete. Toliko je laži rečeno o Srbiji. Nije valjda Srbija na Kosovu bila gora nego Rusija danas? Svi zapadnjaci će reći da nije. Što sad svjetski mangupi ne bombardiraju Moskvu kao Beograd? Zato što nema morala i nema principa. Vrijednosti, principi i moral više ne postoje”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da se bombardiranje Srbije više nikad neće dogoditi i da je Srbija danas mnogo jača. “Ne bih dopustio da Srbija bude napadnuta od bilo koje velike sile. Živim za tvornice koje smo izgradili i za prugu koja će biti otvorena sutra. Znate li koliko sam truda u to uložio? Pojma nemam što će biti sutra”, rekao je.

“Srbija poštuje međunarodno-javno pravo. To samo mogu reći Srbija i Ukrajina, dvije nesretne zemlje koje su stradale”, kaže i dodaje da neće ukidati rusku kulturu u Srbiji. Govoreći o cijenama hrane, Vučić kaže da Srbija ima najnižu cijenu u Europi, ne računajući Ukrajinu i Bjelorusiju.

“Jedni nas doživljavaju kao male Ruse, drugi kao Europljane. Naš mali brod se nalazi na putu ka EU. Mora čuvati svoj pramac i svoje bokove, i svoj obraz. Taj mali brod ne smije zaboraviti kako su se prema njemu odnosili u prošlosti. Ma koliko da smo mali, moramo pokušati sačuvati moral i principe. Kad oluje krenu, moramo sačuvati brod, posadu i obitelji članova posade. To je za nas najvažnije, ali ne smijemo ni izlaziti s junačkim pričama. Moramo sačuvati mir i našu zemlju, da ne budemo u grotlu oluje. Država nije igračka”, rekao je na kraju Vučić.

Izvor:Radio Sarajevo

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts