UČITELJI SU PRIMETILI DA JE GLADAN, UMRO JE OD SMRZAVANJA! Jeo je mrvice sa poda, a kada bi mu neko dao hranu maćeha bi ga kaznila

Tomas Valva je umro od hipotermije (smrzavanja) 17. januara 2020. godine, nakon što je proveo noć na hladnom podu garaže svog oca policajca u Njujorku. Imao je samo osam godina.

Tomasov otac, bivši njujorški policajac Majkl Valva i njegova tadašnja verenica Angela Polina osuđeni su na doživotnu robiju, odnosno 25 godina zatvora zbog smrti dečaka.

Tomas i njegova braća Entoni i Endru nakon razvoda njihovi roditelja, odlukom suda, polovinu vremena provodili su sa svojim ocem, bivšim službenikom policije Njujorka Majklom Valvom, i njegovom tadašnjom verenicom Angelom Polinom.

Majka dečaka, Justina Zubko-Valva, nakon razvoda 2017. žestoko se borila protiv ove odluke. Dokumentovala je modrice na telima svoje dece i poslala Odeljenju službi za zaštitu dece fleš disk sa 320 fajlova dokaza zlostavljanja.

Međutim, jezivi obim zlostavljanja koje su Tomas i njegova braća pretrpeli, shvaćen je ozbiljno tek nakon što su Valva i Pollina optuženi za njegovo ubistvo, nakon što su Tomasa zaključali u negrejanu garažu svoje kuće na Long Ajlendu i pustili da se smrzne na smrt, piše Independent.

Pollina je poslala video snimke Tomasa kako leži na hladnoći i smrzava se Valvi, koji je te noći bio na smeni, izvestila je tada lokalna novinarka. Kada je hitna pomoć stigla sledećeg jutra, napolju je bilo 19 stepeni i zatekli su Tomasa golog, bez ćebadi i trenirki spuštenih do kolena. Preminuo je u bolnici od otkazivanja organa izazvanog hipotermijom.

Justina Zubko Valva
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Valva i Pollina su od tada proglašeni krivima za ubistvo i ugrožavanje dece. Polinina kazna na 25 godina zatvora ove nedelje dolazi skoro četiri meseca nakon što je Valvi izrečena doživotna kazna sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 25 godina odsluženja.

Tokom izricanja presude Pollini, sudija Okružnog suda u Safolku Timoti P. Mazei izneo je teške reči.

„Jedino mi je žao, gospođice Polina, što nemaju garažu bez grejanja, bez dušeka, bez ćebadi i bez jastuka“, rekao je on.

Evo što se sve zna o strašnom slučaju:

Prema optužnici iz 2020. godine, Pač je izvestio da su Tomas i njegova braća spavali u sobi koja nije imala pristup kupatilu. Garaža se često nazivala „dečjom sobom“. Svaki put kada bi se uprljali, kažnjavani su tako što su morali da spavaju na podu bez ćebadi i jastuka, rekli su tužioci.

Majkl Valva
FOTO: PRINTSCREEN/KANCELARIJA OKRUŽNOG TUŽIOCA SUFFOLK

Tadašnji pomoćnik okružnog tužioca okruga Safolk je takođe rekao da je snimljen snimak Tomasa dok se trese na hladnom podu „moleći očima da mu neko pomogne“.

Tekstualne poruke u vreme Tomasove smrti takođe pokazuju da je Pollina navodno poslala video snimak dečaka njegovom ocu pre spavanja i pitala ga da li bi trebalo da ga pošalje u školu sledećeg jutra. Valva je navodno odgovorila: „Je*i ga, to govno Tomas. On ne ide nigde.”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Dva sata pre nego što je upućen poziv hitnoj, snimci nadzora su uhvatili Polinu kako Tomasa poliva vodom, navodi Foks.

Kada su bolničari stigli u kuću, pronašli su Tomasovo beživotno telo. Na sebi je imao samo trenerku koja mu je bile spuštena ispod kolena. Dok su lekari hitne pokušavali da mu vrate puls, Valva navodno nije pokazao nikakve emocije. Preminuo je istog dana u bolnici od otkazivanja organa.

Prema optužnici iz 2020. godine, Pollina je frizirala kosu kada su lekari stigli u kuću i stigla je u bolnicu tek 45 minuta kasnije. Kada je Valva bio pod pritiskom da kaže kako se oseća u vezi sa situacijom, navodno je rekao da je prošao kroz stresnije okolnosti. Nakon što je Tomas umro, Valva je navodno pokušao da izbriše video snimke zlostavljanja na svom telefonu, ali su vlasti uspele da pronađu dokaze.

Angela Polina
FOTO: PRINTSCREEN/KANCELARIJA OKRUŽNPG TUŽIOCA SUFFOLK

Borba majke da zaustavi zlostavljanje je ukazivala na borbu sa sudskim sistemom da dobije puno starateljstvo nad svojom decom. U videu koji je Zubko-Valva objavila 2018. godine, jedno od dece govori svojoj majci da ćega „tata ostaviti napolju“ i „u dvorištu“ ako kažu da vole svoju majku.

https://www.facebook.com/100023914723531/videos/115314175942406/

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Nakon Tomasove smrti, gospođa Zubko-Valva je podnela tužbu protiv nekoliko radnika CPS-a i istražitelja, školskih zvaničnika, advokata u borbi za starateljstvo i sudije Vrhovnog suda okruga Nasau Hope Švarc Cimerman. Valva i Pollina su takođe imenovani u tužbi. Odeljenje za socijalne usluge okruga Safolk podnelo je zahtev za odbacivanje žalbe, ali je sudija u junu odlučio da se neki delovi tužbe mogu nastaviti. Okrivljeni ništa nisu uradili.

Svedočeći pred Okružnim sudom u Safolku, Tomasovi učitelji su se prisećali da su dečaku, koji je „bio tako mršav“ da bi „jeo mrvice sa školskog poda“, davali grickalice, nadajući se da Pollina to neće saznati i osvetiti se na detetu.

Direktor škole je takođe svedočio tokom suđenja da su deca često dolazila u školu sa ogrebotinama na licu, crvenim i hladnim obrazima na dodir, izmazani izmetom i urinom. Mišel Kaljano, koja je predavala Tomasu u drugom razredu u osnovnoj školi, svedočila je na suđenju Valvi prošle godine. Rekla je da je Tomas bio toliko gladan da je odlučila da zapiše svaki put kada bi zatražio hranu. Često mu je davala grickalice i slala ga u kafeteriju, ali se kasnije suočila sa neodobravanjem Poline, koja je navodno rekla da je Tomas „manipulativan“ i „lažov“.

Tomas Valva
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

„Bio je tako mršav“, prisećala se učiteljica Kaljano dok je suzdržavala suze.

„Mogla sam da osetim kosti u njegovom telu”.

U procesu protiv Valve izjasnio se i direktor škole Edvard Šnajer. I on je potvrdio da je Tomas bio “izuzetno mršav” i da su on i njegov stariji brat Entoni, koji je tada imao 10 godina, pohađati školu uprljani urinom i izmetom.

Justina Zubko Valva
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

„Osećali smo se kao tim da ne postižemo rezultate koje smo želeli“. Odlučili smo da prijavimo zlostavljanje telefonom CPS-u. Međutim, prijave su dovele do optužbi Valve kako školski službenici maltretiraju njegovu porodicu.

Nejasno je zašto deca nisu oduzeta Valvi nakon mnogobrojnih prijava, ali je gospođa Zubko-Valva podnela krivičnu tužbu protiv radnika škole i CPS-a tvrdeći da su njeni očajnički pozivi u pomoć i patnja njihove dece očigledno ignorisani.

Kurir.rs

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts