TAJNE GENETIKE: Evo sta beba naslijeđuje od majke, a sta od oca!

Geni nekada baš umiju da se poigraju. Naučnici tvrde da od brojnih genetskih predispozija zavisi kako će vaša beba izgledati. Ovo su najčešće zblude i dileme roditelja:

Dječaci liče na mame, a djevojčice na tate

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

U narodu postoji uvraženo mišljenje da dječaci liče na mama, a djevojčice na tatu. Ipak, nauka to potvrđuje samo djelimično. Tačno je da dječaci nasleđuju jedan X hromozom koji direktno utiče na spoljašnji izgled deteta. Kod djevojčica su stvari drugačije, one dobijaju jedan hromozom X i od mame i od tate, pa su podjednake šanse na koga će ličiti.

Kakve će beba imati oči?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Roditelji se često pitaju kakve će oči imati njihova beba. I to takođe zavisi od genetske predispozicije. Veća je vjerovatnoća da će beba imati plave oči ukoliko oba roditelja imaju plave oči. Ako je jedan roditelj ima tamne ili smeđe oči, a drugi plave, beba će u većini slučajeva imati smeđe oči, jer je to dominantniji gen.

Koliko će dijete biti visoko?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Čak i ako su roditelji niski, dijete može da prevaziđe njihovu visinu. To naravno zavisi i od ishrane u djetinjstvu, i od unosa kalcijuma i ostalih vitamina. Takođe, ako dijete upišete na košarku ili na neki drugi sport, veća je vjerovatnoća da će se dete razviti i da će prerasti visinu roditelja.

Koju će dijete imati boju kose?

Boja kose zavisi od toga čiji će gen preovladati. Ako i mama i tata imaju svijetlu kosu, i dijete će imati takvu boju kose. Djeca sa naših prostora generalno imaju svjetliju kosu u detinjstvu, a kasnije im kosa potamni. Nijansa kose koja se formira poslije dvanaeste godine, ostaje dominantna do starosti. Od roditelja, dijete nasljeđuje i formu kose, lokne, talase, kovrdže.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts