ŠTA BOL U LEĐIMA GOVORI O ZDRAVLJU? Doktor otkrio – ako ne ispunjava “PRAVILO DVOJKE”, prijeti vam smrtonosna bolest!

Bez obzira da li sjedite za stolom cijeli dan i nemate odgovarajuću potporu za lumbalni dio leđa ili ste podigli nešto malo teže, možda ćete osjećati jake bolove.

Ipak, važno je da prepoznate različite bolove i da znate šta vam bolovi mogu reći o zdravlju. Doktor Rahul Šah ističe da su bolovi u leđima prečesta pojava današnjice.

Bol i peckanje u nogama 

“Preko 80% odraslih imaće najmanje jednom nepodnošljiv bol u leđima koji će trajati nekoliko dana”, rekao je on i otkrio u kojim situacijama bol u leđima zahteva posjetu kod ljekara.

Imate uganuće mišića ili “zategnutost” leđa

“Najčešći krivac za bol u leđima je naprezanje mišića, uganuća ili “zategnutost” leđa. Ova vrsta nelagodnosti je samoograničena i obično se poboljšava za nekoliko dana do nekoliko nedelja”, istakao je doktor.

Suočavate se sa starenjem

“Kako starite, vaše tijelo prolazi kroz promjene, što može dovesti do bolova u leđima. Ovo se može desiti ljudima koji imaju artritis ili kod onih koji su ranije imali povredu leđa”, istakao je on.

Imate diskus herniju ili infekciju

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Bol u leđima može biti znak da imate diskus herniju, koja se može pojaviti bilo gdje na kičmi, ali najčešće u donjem dijelu leđa. Pored problema u vezi sa diskovima, doktor kaže da bol u leđima može biti posledica infekcija, problema sa kičmenim nervima, slomljenih kostiju, problema sa zglobovima, karlice i unutrašnjih organa, a rijetko i raka.

“Uopšteno govoreći, koristio sam pravilo dvojke kako bi znao kada je vrijeme za ljekara. “Trajaće 2 sata, 2 dana, 2 nedelje”. Ako se bol u mišićima ne popravi u roku od nekoliko dana i nema drugih simptoma kao što je bol koji se spušta na ruke, noge ili ide u grudi, onda je preporučljivo da posjetite ljekara u roku od nekoliko nedelja”, kaže doktor.

Kućni lijekovi kao što su led, meditacija i udobna obuća mogu pomoći u ublažavanju bolova u leđima.

Korišćenje paketa leda ili boce sa toplom vodom može pomoći u smanjenju upale i olakšati bolne ili ukočene mišiće. Doktor takođe preporučuje istezanja koja mogu da oslobode naprezanje mišića.

(MONDO)

Similar Posts