Sijamski blizanci uspješno odvojeni nakon operacije koja je trajala 3 dana: Sada trebaju naše molitve!

Sijamski blizanci iz Gvatemale su uspješno odvojeni nakon trodnevne operacije, a nakon gotovo godinu dana liječnici u dječjoj bolnici u Ohiju su progovorili o tome.

Pedro i Augusto, gvatemalski blizanci koji su rođeni sa spojenim glavama, imali su četiri teške operacije kako bi ih se razdvojilo dječjoj bolnici u Daytonu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Dječaci, koji sada imaju 5 godina, službeno su razdvojeni ujutro 8. travnja 2022. u trodnevnoj operaciji, navodi Good Morning America.

Ovaj izazovni postupak postao je još složeniji kada su liječnici shvatili da odvajanje velike arterije koja je povezivala blizance može ozbiljno utjecati na Augustov govor i motoričke sposobnosti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Dr. Robert Lober, pedijatrijski neurokirurg koji je sudjelovao u razdvajanju, izjavio je za GMA da je cijeli proces imao emocionalni utjecaj na njega i njegov tim, budući da su blizanci zavoljeli blizance tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Blizanci uspješno odvojeni
Foto: Dječja bolnica u Daytonu

Blizanci su bili spojeni na vrhu glave s okretom od 90 stupnjeva

Dayton Children’s Hospital je prvi put doznala za stanje blizanaca 2019. godine, kada je utvrđeno da su bili “spojeni na vrhu glave s okretom od 90 stupnjeva”, poznato kao “craniopagus O’Connell III klase”. Ovo je rijedak slučaj, za koji je postojalo vrlo malo istraživanja i praktičnog znanja u medicinskoj literaturi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Dr. Christopher Gordon, šef kraniofacijalne i plastične kirurgije u Dayton Children’s Hospital, istaknuo je kako su liječnici morali pažljivo balansirati između brzine i opreza kako bi osigurali preživljavanje blizanaca.

Spojeni blizanci odvojeni
Foto: Dječja bolnica u Daytonu

Tijekom procesa, blizanci su se suočili s ozbiljnim izazovima i bili su na rubu otkazivanja organa zbog promjena koje su njihova tijela prošla nakon operacija. Unatoč tome, Pedro i Augusto pokazali su izvanrednu snagu i hrabrost tijekom cijelog procesa.

Napokon, nakon nevjerojatne borbe i Božje pomoći, blizanci su se vratili kući u Gvatemalu u lipnju 2023. godine kao odvojene osobe, obilježavajući kraj ove dirljive i uspješne priče o odvajanju sijamskih blizanaca.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts