Sijamski blizanci uspješno odvojeni nakon operacije koja je trajala 3 dana: Sada trebaju naše molitve!

Sijamski blizanci iz Gvatemale su uspješno odvojeni nakon trodnevne operacije, a nakon gotovo godinu dana liječnici u dječjoj bolnici u Ohiju su progovorili o tome.

Pedro i Augusto, gvatemalski blizanci koji su rođeni sa spojenim glavama, imali su četiri teške operacije kako bi ih se razdvojilo dječjoj bolnici u Daytonu.

Dječaci, koji sada imaju 5 godina, službeno su razdvojeni ujutro 8. travnja 2022. u trodnevnoj operaciji, navodi Good Morning America.

Ovaj izazovni postupak postao je još složeniji kada su liječnici shvatili da odvajanje velike arterije koja je povezivala blizance može ozbiljno utjecati na Augustov govor i motoričke sposobnosti.

Dr. Robert Lober, pedijatrijski neurokirurg koji je sudjelovao u razdvajanju, izjavio je za GMA da je cijeli proces imao emocionalni utjecaj na njega i njegov tim, budući da su blizanci zavoljeli blizance tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Blizanci uspješno odvojeni
Foto: Dječja bolnica u Daytonu

Blizanci su bili spojeni na vrhu glave s okretom od 90 stupnjeva

Dayton Children’s Hospital je prvi put doznala za stanje blizanaca 2019. godine, kada je utvrđeno da su bili “spojeni na vrhu glave s okretom od 90 stupnjeva”, poznato kao “craniopagus O’Connell III klase”. Ovo je rijedak slučaj, za koji je postojalo vrlo malo istraživanja i praktičnog znanja u medicinskoj literaturi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Dr. Christopher Gordon, šef kraniofacijalne i plastične kirurgije u Dayton Children’s Hospital, istaknuo je kako su liječnici morali pažljivo balansirati između brzine i opreza kako bi osigurali preživljavanje blizanaca.

Spojeni blizanci odvojeni
Foto: Dječja bolnica u Daytonu

Tijekom procesa, blizanci su se suočili s ozbiljnim izazovima i bili su na rubu otkazivanja organa zbog promjena koje su njihova tijela prošla nakon operacija. Unatoč tome, Pedro i Augusto pokazali su izvanrednu snagu i hrabrost tijekom cijelog procesa.

Napokon, nakon nevjerojatne borbe i Božje pomoći, blizanci su se vratili kući u Gvatemalu u lipnju 2023. godine kao odvojene osobe, obilježavajući kraj ove dirljive i uspješne priče o odvajanju sijamskih blizanaca.

Similar Posts