Rusi objavili: “Ovo su pravi dokazi o masakru u Buči, to nema veze s ruskom vojskom”

Ruski ambasador pri Vijeću sigurnosti UN-a Vasilij Nebenzia održao je presicu na kojoj je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da na zahtjev Rusije nije sazvan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a te iznio niz tvrdnji za koje je naveo da dokazuju da je video koji sugerira da su Rusi počinili masakr u Buči – laž.

“To je jasna provokacija u Goebbelsovom stilu”, izjavio je ruski ambasador pri UN-u.

“Želim vam predstaviti prave dokaze o Buči. Dok je grad bio pod kontrolom ruske vojske, nijedan stanovnik nije bio žrtva nijednog nasilnog čina. Za to su se vrijeme stanovnici kretali slobodno. Koristili su mobitele pa su mogli na društvenim mrežama objaviti bilo koju sliku ili videosnimku nekog teoretskog nasilja da je to bio slučaj. No to se nije dogodilo”, rekao je Nebenzia.

Pokazao snimku gradonačelnika i ulaska ukrajinskih snaga u grad

Nebenzia je na presici objavio snimku gradonačelnika Buče za koju je rekao da je snimljena 31. ožujka.

“Ta je snimka snimljena dan nakon povlačenja ruskih snaga, što je prezentirano kao pobjeda ukrajinske vojske. Zanimljivo, nije spominjao nikakvo masovno nasilje, ubojstva, masovne grobnice ni išta slično. Teško je zamisliti da bi gradonačelnik zaboravio spomenuti takve stravične stvari. Na snimci je gradonačelnik Federov nasmiješen, teško je da bi se tako ponašao da je oko njega masakr na ulicama”, rekao je, a potom je puštena snimka. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Na snimci je sretan što su se ruske trupe povukle i govori da je to velika pobjeda ukrajinske vojske. Ne spominje nikakve zločine u gradu. Ovaj video je objavila ukrajinska televizija Kanal 24 1. travnja i naglašavam da ništa o zločinima nije bilo rečeno 1. travnja. Želim vam pokazati i sliku zamjenika predsjednika ukrajinskog parlamenta koji se također smije i u svojoj objavi ne spominje ništa o zločinima”, kazao je. 

“2. travnja je Nacionalna garda Ukrajine objavila video ulaska u Buču i nigdje se ne vide tijela. Pričali su sa stanovnicima i nitko nije spomenuo masakr”, rekao je. 

Pušten je i taj video na kojem se vidi ulazak ukrajinskih snaga u grad. 

“Nema nikakvih dokaza o zločinima u Buči dok je tamo bila ruska vojska. Ukrajinci su pobili civile, postoji video”

“Da sumiramo, nema nikakvih izvještaja o zločincima u Buči za koje sad okrivljuju rusku vojsku, koji bi se dogodili prije ulaska ukrajinske vojske u grad. Četiri dana nakon što je ruska vojska napustila grad, nije bilo nijednog, ponavljam, nijednog spomena zločina”, govori Nebenzia. 

“Video s tijelima se pojavljuje 3. travnja, pun je diskrepancije i očitih laži. Tijela su ležala na ulicama najmanje četiri dana, ali nisu ukočena. Kako je to moguće? To je protivno zakonima biologije. Nema ni znakova raspadanja. Na ranama nema krvi. To također pokazuje da je video lažan”, rekao je. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Osim što tvrdi da tijela civila nemaju nikakve veze s ruskom vojskom, Nebenzia je otišao i korak dalje. Optužio je Ukrajince da su oni ubili ljude koji su na rukama nosili bijele trake, što je bio znak da je riječ o civilima dok je grad bio pod ruskom kontrolom. 

“Kad su ukrajinske snage ušle u grad, pucale su u ljude s bijelim trakama, ubijajući civile. Postoji snimka razgovora između ukrajinskih postrojbi koja je bila objavljena na društvenim mrežama. Jedan radikal pita može li pucati u ljude bez plavih traka, a drugi mu odgovara: ‘Naravno'”, rekao je Nebenzia. 

Kazao je kako je ukrajinski video tijela na ulicama Buče “gruba krivotvorina”. 

Tvrdi da je trudnica iz Mariupolja priznala da je glumila i da nije bilo ruskog zračnog napada

O jednoj od dvije trudnice čije su slike nakon napada na bolnicu i rodilište u Mariupolju obišle svijet ponovio je optužbe da je glumila. “Ona je blogerica, vidio sam da je na ruskoj televiziji priznala da su je natjerali da to radi”, izjavio je Nebenzia. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Još se jednom osvrnuo na masakr u Buči, tvrdeći da je sve laž.

“Odjednom se pojavljuju tijela. Neka pokazuju znakove života. To je inscenirano, to je lažno, to je provokacija. Imamo dokaze da je to organizirao ukrajinski informacijski ratni stroj”, rekao je Vasilij Nebenzia.

“Jedno ne možete osporiti, Ukrajinci koriste stanovnike kao ljudske štitove u stambenim zgradama.”

Na konstataciju da je jedna od dviju trudnica sa slika napada u Mariupolju umrla, odgovara: 

“Ako je to slučaj, stvarno mi je žao. Pitanje je tko je odgovoran za tu smrt jer je Ukrajina tvrdila da je bilo ruskog zračnog udara, a zgrada ne pokazuje tragove zračnog udara”, rekao je. 

“Nevjerojatno je kako Europa tretira Ruse samo zato što imaju rusku putovnicu, na stranu sankcije, ali nevjerojatno je kako Europa tretira Ruse”, rekao je. 

Požalio se još jednom da nije sazvan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a iako je to zatražila Rusija te da se inače sastanak uvijek održavao u roku nekoliko sati kad bi ga jedna od zemalja članica Vijeća sigurnosti zatražila. 

VIdeo na OVOM LINKU

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts