Rusi napali vojnu bazu nedaleko od poljske granice

Rusija  je pokrenula zračni napad na ukrajinsku vojnu bazu Javoriv na zapadu zemlje, u blizini poljske granice, rekli su lokalni dužnosnici, u, kako se čini, najzapadnijem napadu u ratu, prenijela je britanska agencija Reuters.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Okupatori su pokrenuli zračni napad na Međunarodni centar za održavanje mira i sigurnosti. Prema preliminarnim podacima, ispalili su osam projektila”, navodi se u priopćenju regionalne vojne uprave Lavova.

Napad je izveden na vojnu jedinicu u tom objektu, prenijela je novinska agencija Interfax Ukrajina Antona Mironoviča, glasnogovornika Akademije kopnenih snaga ukrajinskih oružanih snaga. “Prema preliminarnim podacima nema mrtvih, ali se razjašnjavaju informacije o ozlijeđenim i ranjenima”, dodao je Mironovič.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Vojno učilište, najveće u zapadnom dijelu zemlje i tradicionalno mjesto zajedničkih vježbi s NATO-om, nalazi se manje od 25 km od poljske granice. Gradonačelnik drugog grada na zapadu Ukrajine, Ivano-Frankivska, rekao je da su ruske snage također nastavile gađati njegovu zračnu luku u nedjelju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Prema preliminarnim izvješćima, nije bilo žrtava. Grad Lavov, na zapadu Ukrajine, u nedjelju je potreslo nekoliko eksplozija, prenijela je njemačka novinska agencija dpa. Lavov, oko 70 kilometara od poljske granice, pogođen je s nekoliko raketa, javljaju lokalni mediji.

“Čulo se više eksplozija u Lavovu i Hersonu i izvješća su da je Lavov pod ruskim raketnim napadima”, objavio je internetski portal Kyiv Independent. Eksplozije su se mogle čuti u Poljskoj, rekao je reporter dpa iz Przemysla.

Izvor:Inde

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts