RIJEŠITE SE UŽASNE GLAVOBOLJE BEZ TABLETA: Ova obloga uklanja bolove u ROKU OD 5 MINUTA, a evo kako

Većini je poznat užasan osjećaj strašne migrene zbog koje mnogi odmah posežu za lijekovima protiv bolova. Međutim, šta kada nam analgetici uzrokuju previše štete za želudac?

Osobe koje pate od teških glavobolja skloni su isprobavanju raznih metoda i sredstava, sve samo kako bi odagnali neprijatnu bol.

Glavobolje su zaista neprijatne i nepredvidive, a vrlo često im i ne znamo uzrok. Pokazalo se da kod glavobolja mogu pomoći topli i hladni oblozi te oblozi od jabukovog sirćeta.

Važno je znati da kod nekih oblika glavobolje djeluju samo hladni, a kod nekih samo topli oblozi, dok oblog od jabukovog sirćeta najbolje pomaže kod migrene i upale sinusa.

Topli ili hladni oblog?

Neke glavobolje se javljaju zbog širenja krvnih sudova koje onda pritiskaju živce. Kod takvih glavobolja dobro pomažu hladni oblozi jer smanjuju krvne sudove i tako ublažavaju pritisak i bol.

Druge su glavobolje uzrokovane teskobom i napetošću mišića. U tom slučaju hladni oblozi ne pomažu jer oni dodatno skupljaju mišiće. Kod takvih glavobolja, pokazalo se, bolje pomažu topli oblozi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Ako ne znate koji tačno tip glavobolje imate, isprobajte i hladni i topli oblog te vidite što vam bolje pomaže.

Potrebno:

1. Za hladni oblog: pakovanje leda ili vrećica zamrznutog povrća.

2. Za topli oblog: peškir natopljen u jako toplu vodu i ocijeđen.

Priprema obloga:

Kod primjene obloga morate da se smjestite na neko mirno mjesto i legnete, najbolje u zamračenu prostoriju. Stavite oblog na čelo. Opustite se i umirite disanje. Zavisno od toga gdje najviše osjećate bol možete premještati oblog na teme, na vrat, ramena, slijepoočnice…

Oblog možete staviti na više mjesta, naprimjjer hladni oblog na čelo, a topli na ramena, ako vam je glavobolja nastala zbog napetosti. Nakon primjene obloga popijte čašu vode.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Obloga od jabukovog sirćeta – dobra pomoć kod migrene i sinusitisa

Kad vas zadesi migrena ili upala sinusa, isprobajte obloge od jabukovog sirćeta.

Osim što je uopšteno dobro za zdravlje, jabukovo sirće je i prirodni detoks organizma, pokazalo se da pomaže i kod glavobolje.

Pripazite da u zdravstvene svrhe uvek upotrebljavate 100% prirodno jabukovo sirće.

Priprema obloga:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

U činiju sipajte šoljicu jabukovog sirćeta. Natopite pamučnu gazu ili platnenu krpu te je ostavite nekoliko minuta u sirćetu. Potom dobro ocijedite. Pamučnu krpu zatim prebacite u frižider na 10-ak minuta.

Ohlađenu gazu stavite na čelo i lagano pritisnite rukama. Pričekajte da se gaza malo ugrije na vašem čelu.

Inhaliranje jabukovim sirćetom

Slično kao i oblog, pomoći će vam i inhaliranje na jabukovim sirćetom. U široj posudi pomiješajte oko četvrtinu šoljice jabukovog sirćeta i 3 šoljice vrele, ključale vode. Oko glave stavite peškir tako da pada oko posude pa se inhalirajte 5-10 minuta.

Dok se inhalirate, nemojte disati na usta, nego samo na nos, te pazite da vam lice nije preblizu tečnosti kako se ne biste opekli.

Ova će vam inhalacija fino pročistiti sinuse i ublažiti napetost u području glave.

Osim obloga i inhalacije, od pomoći vam mogu biti i lagane vježbe istezanja te polagano i svjesno disanje.

Dodatni savjet

Kod glavobolje pomaže i ispijanje jabukovog sirćeta – svakodnevno popijte po šoljicu vode s dodatkom 2 kašičice jabukovog sirćeta. Ne zaboravite i popiti dovoljnu količinu vode jer glavobolja može nastati i zbog dehidracije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts