Posvojili su dijete koji ima istu bolest kao i njihov sin.

Roditelji su posvojili dijete iz Kine koji ima istu bolest kao i njihov 6-godišnji sin Tag. U pitanju je hemofilija, poremećaj krvi koji može dovesti do unutarnjeg krvarenja.

Monica i Josh Poynter iz Kentuckyja bili su ponosni roditelji 6-godišnjeg Taga kada su dobili priliku posvojiti 9-godišnjeg dječaka, Treya, iz Kine.

Par je odmah pristao da povede Treya kući, ne samo zato što su jedva čekali proširiti svoju obitelji, nego su znali da će se Tag i Trey vrlo brzo sprijateljiti. 

Dječak je rođen s hemofilijom

Naime, Tag je rođen s hemofilijom, poremećajem krvi koji može dovesti do unutarnjeg krvarenja te zahtjeva cjeloživotno liječenje. Iako je ta bolest jako rijetka, ispalo je da ju i Trey ima. Kada su to saznali, Monica i Joshi su dobili potvrdu da je Tray zaista prava osoba za proširenje njihove obitelji. 

Do prije 10 godina, djeca s hemofilijom u Kini nisu mogla biti posvojena te su živjela u sirotištima. Kada su Monica i Josh vidjeli Treya na snimci on je bio u kolicima što je bila velika razlika u usporedbi s Tagom koji je bez problema trčao jer je primao svu potrebnu skrb i brigu. No, bez obzira na to, Trey je uvijek bio veseo. 

Poynteri su otputovali u Kinu kako bi doveli Treya kući. On ih je odmah sve zagrlio. Monica je rekla: „Imao je velik, predivan osmjeh na licu.“ 

Stanje mu se znatno popravilo nakon što je posvojen

Kada su ga doveli kući, Treyovo se stanje znatno popravilo. 

„Nisam sigurna da su znali da i drugi mogu imati tu bolest, a kada je Trey vidio da je Tag uzimao lijekove te da se ne mora brinuti o krvarenju, on se vrlo brzo prilagodio na novi stil života“, rekla je Monica.

Trey i Tag su sada prava braća i najbolji prijatelji. Monica je rekla: „Dovezli smo ga u kolicima, a kako možete vidjeti, oni sada skaču na trampolinima, voze bicikle, trče i penju se po drveću.“ 

Sada kada imaju Treya njihova se obitelj čini potpunom te ohrabruju druge da razmotre mogućnosti posvajanja: „Ako netko razmišlja o posvajanju… Ako je to u vašem srcu, u njemu je s razlogom. Vjerojatno neko dijete kuca na vrata vašeg srca. Čeka da ga pronađete.“ 

Similar Posts