Poljubili su svoju djevojčicu po zadnji put, dok su medicinske sestre pjevale ”Milost”

Na Uskrs, roditelji djevojčice Coralynn (Cora) Sobolik, poljubili su svoju 22-mjesečnu djevojčicu po zadnji put, dok su medicinske sestre pjevale pjesmu „Milost“.

Trenutak je snimljen te su Corini roditelji podijelili snimku kako bi ovjekovječili svoju kćer koja je darovala svoje organe kako bi drugi mogli živjeti.

Nada usred tragedije

Meagan i Paul Sobolik iz Iowe su odvezli svoju 22-mjesećnu kćer u bolnicu nakon što je imala problema s disanjem. Nekako je uspjela pokupiti virus.

Liječnici su ju odlučili prevesti u veću bolnicu, no na putu tamo se dogodilo nezamislivo.

Liječnici su uspavali i inkubirali Coru za put, no njezino je srce odjednom stalo. Bilo je potrebno 25 minuta umjetnog disanja kako bi ju stabilizirali. Za to vrijeme njezin mozak je nepopravljivo oštećen.

Corin mozak nastavio je naticati te su ju u konačnici liječnici proglasili moždano mrtvom.

Njezini roditelji bili su slomljeni.

„Naša kćer nam je bila sve“, rekli su, „Bila je tako sretna djevojčica, uvijek se smijala, osmijeh joj je bio zaista zarazan“.

Bez mogućnosti oporavka, roditelji su donijeli tešku odluku da se oproste od svoje kćeri. I dok bi oni dali sve da ju mogu ponovno vratiti sebi, utjehu pronalaze u činjenici da će njihova kćer donirati organe kako bi drugi mogli živjeti.

„Nema mogućnosti za njezin oporavak“, napisala je Meagan na Facebooku, „No ona je još s nama te je u procesu doniranja organa. Danas je postala anđeo, a sutra će ići na operaciju i postati superheroj te dati dar života za osmero osoba koje očajno trebaju organe. Imamo još večeras s Corom te ćemo joj dati svu svoju ljubav.“

„Milost“ kao oproštaj

Bio je Uskrs kada su Corini roditelji saznali da im se Cora neće vratiti. No čak i usred takve boli, oni su znali da njezin život ima veliku svrhu.

Kada joj je srce stalo to je mogao biti kraj. No njezini roditelji su shvatili da, iako je njezino vrijeme na ovoj zemlji završilo, ona još uvijek ima jedan posljednji dar prije nego ode u Raj. Njihova kćer će donirati svoje organe kako bi drugi mogli živjeti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Osoblje i obitelj se posložilo u hodniku bolnice za njezin posljednji herojski hod dok se tim pripremao da ju preveze na operaciju za doniranje organa. Dok su Meagan i Paul posljednji put ljubili svoju kćer, medicinske su sestre pjevale pjesmu „Milost“.

„Osoblje u bolnici bilo je više nego bi itko mogao poželjeti“, rekla je Meagan, „Ostala sam bez riječi te je zaista bilo predivno vidjeti i osjetiti toliko ljubavi i podrške za našu djevojčicu“.

Snimka kao izvor inspiracije mnogima

Iako je teško gledati Corin posljednji hod, Meagan kaže da svaki put kada ga pogleda sa suprugom, zna da su dobro odlučili. Odlučili su podijeliti tu snimku s drugima kako bi ih ohrabrili da i oni doniraju.

Ništa ne može obrisati bol gubitka djeteta za ovu obitelj. No postoji utjeha u saznanju da je njihova djevojčica pomogla trima osobama – 1-godišnjem dječaku koji je dobio njezino srce, 1-godišnjoj djevojčici koja je dobila njezinu jetru i 41-godišnjoj ženi koja je dobila njezine bubrege.

„Ona će sada živjeti u trima drugima ljudima“, rekla je Meagan, „Ona nije otišla, nego živi u onome što je iza sebe ostavila.“

Čak nas i dan na koji su ovi roditelji dobili loše vijesti – Uskrs – podsjeća na nadu koju imamo u Isusu Kristu. On je ustao iz groba pa znamo da ni Corin život nije gotov. Kada je posljednji put izdahnula na zemlji, prvi put je udahnula na nebu.

Similar Posts