Pitate li se – Jesu li ribe iz konzerve uopšte zdrave? Evo odgovora

Konzervirane ribe su nesumnjivo jeftinije, lakše dostupne i jednostavnije za jesti ali, šta je sa njihovom prehrambenom vrijednošću?

Svjesni ste šta znači riba u prehrani. Zbog toga nastojite makar jedanput ili više puta u sedmici da se na vašem jelovniku nađe riba. 

Pitate li se, jesu li ribe iz konzerve jednako zdrave kao i svježe?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Tako kažu 

Uzimajući u obzir stavove stručnjaka iz američkog državnog poljoprivrednog centra  (United States Department of Agriculture’s National Nutrient Database) odgovor je potvrdan. Ribe u konzervi znači,  imaju isto onoliko zdravih sastojaka kao i svježe. “S tim da je potrebno kombinirati svježu i konzerviranu, budući da gore navedeno ima svoje pozitivne ali i negativne strane.”

Plus i Minus

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Konzervirane ribe su jeftinije i lakše dostupne za razliku od svježih, isto tako, njihov rok trajanja je daleko duži. Istina je da imaju više masti, soli i nemaju takav okus kao svježe. Ribe, koje su namijenjene za kuhanje, su uglavnom ulovljenje u njihovom prirodnom okruženju. Dakle, nisu kao svježe koje možete kupiti u trgovinama – uzgajane. Isto tako, u nekim vrstama gojene ribe je znatno više otrovnih materija nego kod onih ulovljenih u divljini. 

Tako kod konzervirane ribe, kažu da ima više kalcija nego kod svježe ribe jer u konzervi se kosti ribe omekšaju i mogu se jesti s tim im se povaćava njihova vrijednost, kaže Kristin Kirkpatrick. 

Neka budu u ulju

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ako se već odlučite za ribe u konzervi, izaberite one koje su u maslinovom ulju, ne one u vlastitom soku jer prve imaju dosta više omega 3 masnih kiselina. Ulja pomaže očuvati više hranjivih sastojaka u ribi za razliku od vode.

I za kraj

Važno je da tijelu obezbijedite unos masnih kiselina omega 3. Ako vam riba u konzervi nudi tu mogućnost, odlučite se za nju. Tako tijelu nećete uskratiti hranjive sastojke koje osiguravaju ribe. 

Ipak, svoj meni obogatite i svježim ribama, uspostavite ravnotežu. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts