PARADAJZ JE KRALJ ZDRAVLJA: Evo zašto ga trebate konzumirati

Paradajz je glavni prehrambeni izvor antioksidansa likopena, koji je povezan sa mnogim zdravstvenim prednostima, uključujući smanjeni rizik od srčanih bolesti i raka. Također su odličan izvor vitamina C, kalijuma, folata i vitamina K.

Zdravstvene dobrobiti Paradajza
Konzumacija paradajza i proizvoda na bazi paradajza povezana je s poboljšanim zdravljem kože i manjim rizikom od srčanih bolesti i raka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Zdravlje srca

Bolesti srca – uključujući srčane i moždane udare – najčešći su uzrok smrti na svijetu. Studija na muškarcima srednjih godina povezala je nizak nivo likopena i beta-karotena u krvi s povećanim rizikom od srčanog i moždanog udara. Sve više dokaza iz kliničkih ispitivanja sugerira da dodatak likopena u ishranu može pomoći u snižavanju LDL (lošeg) holesterola Paradajz takođe pokazuje zaštitni učinak na unutarnji sloj krvnih žila i mogu smanjiti rizik od zgrušavanja krvi

Zdravlje kože

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Paradajz se smatra korisnim za zdravlje kože . Hrana na bazi rajčice bogata likopenom i drugim biljnim spojevima može zaštititi od opeklina.

Zaključak

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Paradajz je sočan i sladak, pun antioksidansa i može pomoći u borbi protiv nekoliko bolesti. Posebno su bogati likopenom, biljnim jedinjenjem povezanim s poboljšanim zdravljem srca, prevencijom raka i zaštitom od opeklina. Paradajz može biti vrijedan dio zdrave prehrane .

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: HEALTHALINE.COM

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts