Ovi simptomi ukazuju na KRVNI UGRUŠAK: Evo kada treba HITNO da se javite ljekaru!

Krvni ugrušci u nogama mogu da budu izuzetno opasni ako se oslobode i otputuju u druge dijelove tijela, a posebno ako dođu do mozga ili srca.

U nekim slučajevima, krvni ugrušak može da uđe u pluća, izazivajući potencijalno smrtonosno stanje koji se naziva plućna embolija.

Zato je važno da se zna da su krvni ugrušci vrlo ozbiljni i da je neophodno njihovo hitno lečenje budući da u nekim slučajevima mogu da se pretvore u hitne medicinske slučajeve ako prođu bez ljekarske intervencije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Šta uzrokuje krvni ugrušak?

Krvni ugrušci nastaju kada se trombociti skupe u gomilu u krvi. Taj proces može da podstakne povreda, mada ponekad nastaju i na mjestima gdje nema znakova povreda. Međutim, rizik od krvnih ugrušaka može da se poveća raznim drugim faktorima.

Neki lijekovi mogu da povećaju rizik od nastanka krvnog ugruška, ali i pušači su im skloniji. Takođe, dugotrajno sjedenje ili mirovanje u krevetu mogu da povećaju šanse za stvaranje krvnog ugruška. Njihovo stvaranje zavisi i o starosnoj dobi, nedavnoj većoj operaciji, težini, trudnoći, porodičnoj anamnezi i osnovnim medicinskim stanjima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Koji su simptomi krvnog ugruška u nozi?

Krvni ugrušci pokazuju različite simptome u zavisnosti od toga gde se u telu nalaze. Noge i ruke su dva najčešća područja za nastanak ugruška. Prema NHS-u, neki od najčešće prijavljenih znakova krvnog ugruška uključuju pulsirajuću bol ili grčeve, oticanje, crvenilo i toplinu u nozi ili ruci, navodi Index.hr.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Ljudi, takođe, mogu da primete da iznenada ostanu bez daha, dožive oštru bol u prsima kada udahnu ili iskašljavaju krv. Ovo je obično izuzetno ozbiljna faza i osoba mora što pre da pristupi liječenju.

Najčešći simptom

Pacijenti mogu da primete da cijela noga počinje da im otiče i može da bude topla ili vruća na dodir. Kod nekih ljudi se pojavljuje i svrab kao simptom, a koža je često iziritirana, može da poplavi ili da pocrveni. Područje oko ugruška postaje bolno, a oni koji su ovo iskusili, bol su opisali “tupim”.

U teškim slučajevima, neke osobe mogu da imaju problema sa disanjem. To je obično znak da se ugrušak transportovao prema plućima. U svakom slučaju, poželjno je da se obratite ljekaru pri doživljaju bilo kojeg od navedenih simptoma.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts