OVAKO ĆETE SAMI SKINUTI STARU I ISPUCALU BOJU SA ZIDOVA: Trebaju vam samo 2 SASTOJKA, zidovi će biti KAO KOD PROFESIONALCA

Dugogodišnjim krečenjem zidova nastaje sloj farbe debljine i do nekoliko milimetara. Kada sloj postane dovoljno debeo da se ne može održati na zidu, on počinje da se odljepjuje i da otpada. Tada morate skinuti sve slojeve stare, prije nego što počnete nanositi novu farbu.

Prije samog postupka skidanja stare farbe, važno je znati slijedeće: skinuti sve električne prekidače u prostoriji u kojoj radite kao i utičnice. Nema potrebe da vadite samo tijelo utičnice. Naravno sa zidova je potrebno skinuti police, slike i sl. Najvažnije od svega je da isključite struju s obzirom da se u ovom procesu koristi voda, a najlakše vam je da isključite određeni osigurač. Sada polako možete početi.

U veću kantu naspite vodu i u nju dodajte kuhinjske soli. Mjera je otprilike šaka soli na punu kantu vode. So u vodi višestruko djeluje na lakše odljepljivanje, zadržavajući vlagu i nagrizajući farbu. Miješajte dok se so ne otopi u potpunosti. Sa otopinom koju ste pripremili natopite zidove (valjkom ili četkom) i ostavite neko vrijeme da voda uđe u dublje slojeve stare farbe. Takođe vam predlažemo da nabavite flašu sa pumpicom za vodu, jer će te s njom lakše natopiti zidove a pogotovo plafone, jer tada neće doći do slijevanja vode.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Na kraju vas ipak čeka onaj teži i dosadniji dio posla, a to je samo struganje farbe. Uzmite strugač ili špartlu u ruke i polako. Koliko će skidanje farbe ići lako i brzo, zavisi od više faktora. Na prvom mjestu je svakako stanje same farbe, a primjetit će te da se farba teže guli oko lustera i sijalica jer je vremenom ispečena pod utjecajem temperature svjetiljke. Takođe će te vidjeti da se najlakše skida farba na dijelovima zida, gdje je bila vlaga. U slučajevima gdje je sloj farbe jako debeo, postupak sa natapanjem i guljenjem morate ponoviti. I to je to.

Ovaj posao može zadati dosta muke i stoga vam želimo puno sreće.

Similar Posts