Obitelj je počela organizirati pogreb svojoj kćeri, ali vjera prijatelja je pomogla da se sve promijeni

Prije četiri godine, nakon teške nesreće 14. godišnje Hale, prema prognozi liječnika njezinoj obitelji nije bilo druge nego da počnu organizirati pogreb svoje kćeri.

No, zahvaljujući iscjeljujućoj Božjoj moći i vjeri njezinih roditelja i prijatelja, danas se Taylor Hale priprema da maturira, živa i potpuno zdrava.

“Zahvalna sam svim liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima, koji su mi pomogli  da se oporavim”, izjavila je tinejdžerka na koferenciji za novinare 15.svibnja, “Ali Bog je učinio najveći dio u spašavanju mog života”.

Dok je bila s prijateljicama u jesen 2011 godine pala je na beton, što je rezultiralo masivnom ozljedom mozga.

Hitno je prevezena u bolnicu i stavljena je u medicinski induciranu komu. Liječnici su se nadali da će se tijelo početi samo oporavljati. Umjesto toga dogodilo se suprotno. Njezin mozak je počeo krvariti, pri čemu je dio njezinoga mozga potonuo u njezin spinalni kanal. “Sljedećega dana liječnici su mi rekli da ništa više ne mogu napraviti i da bi se trebali oprostiti od svoje kćeri”, rekla je Haleina majka, Stacy Henningsen, izjavio je NBC News.

Obitelj je počela organizirati pogreb svojoj kćeri, radi naizgled neizbježne smrti, ali vjera obiteljskog prijatelja je pomogla da se sve promijeni.

Dok je bio u posjeti, u njezinoj bolničkoj sobi u taj teški mračni sat, Jeff Stickel je osjetio snažan poticaj Duha Svetoga da položi ruke na ozljeđenu djevojčicu. Nakon štoje tražio i primio dozvolu za to, molio je nad Hale, moleći Boga za čudesno ozdravljenje.

Ubrzo nakon toga, bez vidljivih znakova oporavka, lječnici su odspojili djevojčicu s aparata za održavanje života. No, ono što je prirodni zakon govorio da bi trebao biti Halein kraj, umjesto toga, najavio je njezin novi početak. Nakon što su isključili aparat za održavanje života, Hale je pokušavala početi sama disati. Kada je medicinsko osoblje to vidjelo, opet su je spojili na aparat za održavanje života i u narednim danima gledali, polako, ali sigurno kako se stanje djevojčice poboljšava.

Uskoro je reagirala, sjedila, razgovarala i hodala. I tri ipol godine kasnije, 17-o godišnja Hale se priprema da maturira po planu.

“To je bila Božja ruka na djelu”, ispričao je Halein otac lokalnoj televizijskoj postaji KREM 2; “To je jedino što može objasniti ozdravljenje”.

Similar Posts