NOVO OBRAĆANJE VLADIMIRA PUTINA: Odao počast onima koji se herojski bore u Donbasu

Vladimir Putin javnosti se kratko obratio na televiziji – radi se o prvom obraćanju javnosti od petka. Putin je invaziju na Ukrajinu nazvao “specijalnom operacijom za pružanje pomoći narodnim republikama Donbasa” te pohvalio “junaštvo” ruskih snaga koje se bore u Ukrajini, prenosi AFP.

 “Odajem posebnu počast onima koji su ovih dana herojski obavljali svoju vojnu dužnost tijekom specijalne operacije pružanja pomoći Narodnoj Republici Donbas”, prenosi Interfax Putinovu izjavu.

Četvrti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Tijekom noći su krenuli novi žestoki napadi u okolici Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva. U gradu je pogođeno veliko skladište nafte, dok je u Harkivu, prema pisanju ukrajinskih medija, pogođen plinovod.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

Izvor:Index

Similar Posts