NE TREBA VAM MAJSTOR: Evo kako da sami uklonite pukotine u zidu!

Zidne pukotine izgledaju veoma ružno i treba ih popraviti u najkraćem mogućem roku, ne samo iz estetskih razloga, nego u prvom redu zato da se zid ne bi trajno i nepopravljivo oštetio.

Šta vam je potrebno:

zidarska lopatica

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

masa za popravku (npr. knaufova masa za ispune)

mrežasta traka, gaza (u svakoj farbari možete kupiti)

Upute:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Pukotina se najprije proširi grebanjem ili izbijanjem, što zavisi od čvrstoće materijala. Očisti se. Koristeći nož ili lopaticu uklonite što više ostataka koji se nalaze u pukotini. Usisivač vam takođe može pomoći da uklonite sve sitne dijelove unutar pukotine.

Sve napuknute površine dobro navlažiti četkom ili sunđerom da bi očistili staru farbu i glet. Kada ste to uradite sačekajte da se mjesto osuši i zatim zidarskom lopaticom nanesete masu za popravljanje i utisnete je u pukotinu, piše gradnja.rs.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

U masu za popravljanje dok je još mekana staviti komad mrežaste trake ili gaze, koji mora sa obe strane znatno da prelazi ivice pukotine. Mrežasta traka se lako nanosi jer je sa jedne strane samoljepljiva.

Stavite masu za popravljanje ili glet ponovo na ispucali zid. Još jednom koristite lopaticu da postavite tanak sloj. Prije svake upotrebe očistite dobro lopaticu da se ne stvaraju grudvice.

Tako se oslobađate od grudvica i činite površinu glatkom i spremnom za bojenje. Nanosite glet masu i čistite po potrebi sve dok površina ne bude glatka.

Obojite mjesto gdje je prije bila pukotina jer se više neće pojavljivati.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts